Κι ο Τσίπρας είναι αμετακίνητος: Ούτε βήμα πίσω από όσα έχουμε εξαγγείλει – Η Ελλάδα δεν είναι αποικία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλέξης ΤσίπραςΤην αποφασιστικότητά του να υλοποιήσει «μέχρι κεραίας» το πρόγραμμα για το οποίο έχει δεσμευτεί, αλλά και για το οποίο εξελέγη από τον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος». 
 
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε ότι «το πρόγραμμά μας παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις και σε αυτό το πρόγραμμα έχουμε δεσμευτεί. Το πρόγραμμα αυτό έχει ορίζοντα τετραετίας και θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας (…). Τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα κατατεθούν στη Βουλή άμεσα», για να προσθέσει ότι «έχουμε ενημερώσει τους θεσμούς, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους, αλλά στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά».
 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, διαμηνύει ότι «η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Δρόμος επιστροφής στο μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις, όπως και καμία απειλή για τις καταθέσεις στην Ελλάδα. Τέτοια πράγματα, δεν πρέπει να ακούγονται ούτε για αστείο».
 
Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζει ότι «η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ήταν ξεκάθαρη και οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Εμείς την τηρούμε και περιμένουμε να τηρηθεί και από την άλλη πλευρά», για να προσθέσει ότι «στην Ελλάδα έγιναν εκλογές και η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε από την ψήφο του λαού. Αν νομίζουν, λοιπόν, ότι θα επιμένουν να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση αυτά που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά, λυπάμαι θα τους απογοητεύσουμε».
 
Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι «το κλειδί» για να γίνει ένας έντιμος συμβιβασμός είναι η«αναγνώριση ότι η προηγούμενη πολιτική της ακραίας λιτότητας έχει αποτύχει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη», ενώ απαντώντας για το σημαίνει «πολιτική λύση», σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «αν συνεχιστεί η υπονόμευση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο».
http://www.periodista.gr/greece/item/16778.htm

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ