12/05/2021

Νέοι αποκεφαλισμοί από το Ισλαμικό Κράτος

350176Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι αποκεφάλισε τέσσερις άνδρες, οι οποίοι είχαν στρατολογηθεί στις δυνάμεις των εθελοντών που πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων στην ιρακινή επαρχία Σαλαχεντίν,…
αναρτώντας σήμερα σειρά φωτογραφιών στο Διαδίκτυο.
Οι φωτογραφίες δείχνουν τέσσερις μαυροντυμένους άνδρες, γονατισμένους σε ερημικό δρόμο και πίσω τους, όρθιους δήμιους να κρατούν μαχαίρι. Άλλες εικόνες δείχνουν στη συνέχεια τον αποκεφαλισμό.
Οι λεζάντες αναφέρουν ότι οι εκτελέσεις έγιναν στην επαρχία Σαλαχεντίν, όπου ο ιρακινός στρατός και η αστυνομία, με την υποστήριξη συμμαχικών πολιτοφυλακών, άρχισαν πριν από δύο εβδομάδες ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την ανακατάληψη από το ΙΚ της πόλης Τικρίτ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Το ακριβές σημείο όπου ελήφθησαν οι φωτογραφίες δεν διευκρινίζεται και η αυθεντικότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Μετά την ταχεία επέλαση της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στο βόρειο και δυτικό Ιράκ πριν από εννέα μήνες, απέναντι σε έναν υπό διάλυση στρατό, το ΙΚ επιβάλλει τον δικό του νόμο και αυξάνει τις ωμότητες στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό του, όπως και στα εδάφη που έχει καταλάβει στη γειτονική Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ