Ο Ξυδάκης επιμένει στην παραίτηση Χατζάκη-Για τον υπηρέτη πολλών αφεντάδων Λούκο κουβέντα κύριε Υπουργέ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

loukos
 
Συνέχεια έχει, σήμερα, το θέμα της παραίτησης του Σωτήρη Χατζάκη: Οπως γράφτηκε το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας πλήρως τόσο τη συνάντηση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Ξυδάκη και τον

καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου όσο και στην άρνηση του τελευταίου να παραιτηθεί.
Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ έχει ως εξής:
«Την περασμένη Πέμπτη ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης κάλεσε στο γραφείο του τον κ. Σωτήρη Χατζάκη για να του ζητήσει να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Χατζάκη ότι τιμά την προσφορά του στο θέατρο. Πρόσθεσε, όμως, ότι χρειάζονται νέα πρόσωπα για να υπηρετηθεί ένα νέο όραμα για το Εθνικό Θέατρο, την πρώτη σκηνή της χώρας.
Ο κ. Χατζάκης αντέτεινε ότι η θητεία του προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2016. Και μάλιστα, την επομένη έσπευσε να παρασύρει τον πρόεδρο της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης, o οποίος, δίχως να ενημερωθεί, θεώρησε σε επιστολή του ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου διώκεται για πολιτικούς λόγους!
Προφανώς, ο κ. Χατζάκης, που έχει διατελέσει και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (1993-1994), αν. καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (2005-2006) και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ (2009-2013), έχει πραγματοποιήσει δε πλήθος σκηνοθεσιών από διευθυντικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς την τελευταία εικοσαετία, δυσκολεύεται να αντιληφθεί την εργασία του διαφορετικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ