Δεν βαρέθηκες να φωνάζεις «Λύκος! λύκος!» μεσ’ στην ΠΟΛΗ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150318094655Μπάμπη, όσο και να θέλεις να με τρομάξεις, δεν πιάνει.
Βρε τί τίτλους να βάζεις από κάτω «Έρχεται η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!», τί να παίρνεις το ύφος του Εξπρές του Μεσονυχτίου, δεν φοβάμαι με αυτά που λες. Εμένα, ΑΛΛΟ με τρομάζει.
Που θεοποιείς το «τώρα»
Που θέτεις τα γεγονότα ΠΑΝΩ και ΕΞΩ από κάθε πλαίσιο ιστορικό
Που δεν τα αντιπαραθέτεις
Που σπονσοράρεις την ΑΜΝΗΣΙΑ
Που θολώνεις την ταυτότητα του πολίτη –συγγνώμη, τηλεθεατή-
Που υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μου, που είτε γιατί η ζωή δεν τους επέτρεψε να μάθουν παγκόσμια ιστορία είτε γιατί δεν έχουν πρόσβαση στις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ειδήσεις, σε ακούν και σε πιστεύουν.. Και τρομάζουν δίχως λόγο.
Αλήθεια, δεν τους λυπάσαι; Με τόσα προβλήματα που έχουν, αληθινά, να τους προσθέτεις και ψεύτικα; Δεν βαρέθηκες να φωνάζεις «Λύκος Λύκος» μεσ’ στην ΠΟΛΗ;
Σε αυτή την πόλη Χαράλαμπε -που ούτε χαρά ούτε λάμψη μεταδίδεις-
έχουμε και Εκλογές και Δημοψηφίσματα και Λόγο, και κυρίως επίγνωση Δημοκρατίας.
Όλγα, δύο είναι τα τινά: Ή πραγματικά ..τρέμεις και θέλεις να μας προειδοποιήσεις και εμάς, ή κάποιος σε έβαλε να μας μπερδέψεις.
Αν είναι το πρώτο, είσαι πολύ φοβητσιάρα. Εύκολα τρομάζεις.
Θα μου πεις, με τέτοιο όνομα είναι δύσκολο να είναι κανείς θαρραλέος..
Αν είναι το δεύτερο, υποσχέσου μου ότι κάποια στιγμή θα μας πεις. Γράψε μια αυτοβιογραφία όταν πάρεις σύνταξη, και πέστα όλα!
Έστω και τότε.
Εγώ ΑΛΛΟ φοβάμαι.
Που δεν έχει ανοίξει ακόμα μια πανελλαδική ΣΥΖΗΤΗΣΗ για το τι είναι δημοσιογραφία, τι είναι δημοσιογράφος, τι είναι σχολιαστής, τι είναι είδηση, τι είναι ..μύθος και μυθοπλασία. Εγώ πάντως, σαν ηθοποιούς σας παρακολουθώ..
Πάντως όταν ανοίξει αυτή η συζήτηση, εγώ αυτά θα ρωτήσω:
-Μπορεί κάποιος που εργάστηκε επί χρόνια στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, να είναι (και να φαίνεται) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ; Να αυτό-αποκαλείται δημοσιογράφος; Τότε τι νόημα έχει το «δημόσιο» στο «δημοσιογράφος»; Η Ελληνική γλώσσα είναι πάντα σαφής.
-Μπορεί κάποιος/κάποια να γίνεται «δημοσιογράφος» με πτυχίο Οικονομικών, ή Νομικών και ΟΧΙ Δημοσιογραφίας; (δείτε τα βιογραφικά των Αμερικανών δημοσιογράφων) Αν ναι, πού διδάσκεται την δεοντολογία του επαγγέλματος/λειτουργήματος; Πού διδάσκεται την «γραφή» κα τον «λόγο»; Στα μαθήματα Μακροοικονομικών και Στατιστικής;
-Πώς γίνεται κάποιος να μην έχει σπουδάσει ΤΙΠΟΤΑ, να τον έχει απορρίψει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου για φοιτητή, και να γίνεται Διευθυντής ειδήσεων Τηλεοπτικού σταθμού; Πού διδάχτηκε Ευρωπαϊκή ιστορία;
Και είναι άλλα πολλά που σίγουρα θα ρωτήσουν και άλλοι.
Άρη, είναι απορίας άξια η δυσαναλογία μεταξύ του βιογραφικού σου, της κατάρτισής σου δηλαδή, με την παρουσία σου στο δημόσιο λόγο.
Αλλά εγώ ΑΛΛΟ φοβάμαι.
Ότι νομιμοποιείς την ρήση «ότι δηλώσεις είσαι» και «δεν χρειάζεται η παιδεία». Δεν μιλώ για αριστεία, αλλά για κατάρτιση. Ούτε σε κομμώτρια δεν θα πήγαινα που δεν είχε βγάλει μια σχολή κομμωτικής.
Ότι στραμπουλάς τις λέξεις και τις κάνεις αντώνυμα.
Από πότε η λέξη «δημοψήφισμα» έγινε φορέας αντισυνταγματικότητας και αντιδημοκρατικότητας σε μια χώρα με συγκεκριμένο άρθρο επ’ αυτού στο Σύνταγμά της;;
Δίνεις στους νέους μηνύματα άσχημα.
-Φώναζε και θα πείσεις.
-Επανέλαβε μια ψευδή φράση χίλιες φορές και θα σε πιστέψουν
-Ο θρασύς έχει μέλλον
– Δεν χρειάζεται να ξέρεις την ιστορία της Ευρώπης για να καταλάβεις τι
γίνεται σήμερα και ΓΙΑΤΙ
Σας καταλαβαίνω.. Ντουντούκες κρατάτε. Κι εγώ αν μάθαινα ότι έρχεται έλεγχος στις ντουντούκες, μπορεί να έκανα τα πάντα για να μη μου την πάρουν..
Γεωργία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ