Reuters: Οργισμένη η Ευρώπη (τα λαμογια της δηλαδή) με την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150318112057

Στο χθεσινό EuroWorking group η Ελλάδα αρνήθηκε να δώσει νέα στοιχεία και λεπτομέρειες για τις μεταρρυθμίσεις λέγοντας ότι αυτό θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής.
«Για πολλούς η τηλεδιάσκεψη αυτό το απόγευμα ήταν κάτι σαν την τελευταία σταγόνα», ανέφερε στο πρακτορείο Ευρωπαίος αξιωματούχος περιγράφοντας την ενόχληση των χωρών της ευρωζώνης από τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
Τρεις πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν στο Reuters πως αντί για ενημέρωση, ένας Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε πως αυτά τα θέματα θα συζητηθούν από τον πρωθυπουργό με τους ηγέτες της Ευρώπης στη σύνοδο των Βρυξελλών.
Δυο πηγές υποστήριξαν ότι ένας από τους αξιωματούχους που συμμετείχε στη σύντομη τηλεδιάσκεψη (κράτησε 45 λεπτά), δήλωσε πως η ελληνική άρνηση να δώσει ενημέρωση στους πιστωτές ήταν σαν να «ιππεύεις ένα νεκρό άλογο». Ο ίδιος είπε ότι οι συζητήσεις δεν καταλήγουν πουθενά.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν καταλαβαίνουν σε τι ελπίζει η Ελλάδα στις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής, όπου η χώρα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα και μπορεί να συζητηθεί μόνο στο περιθώριο και υπό ευρύτερους πολιτικούς όρους.
Και οι τρεις πηγές με γνώση της τηλεδιάσκεψης επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο και την «οργή» των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία δεν επιθυμεί να τιμήσει τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης σε αντάλλαγμα των σχεδόν 240 δισ. ευρώ που έχει λάβει σε δάνεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ