Αγρια καρφιά της Ζωής για Μητσοτάκη και Siemens

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

109191
 
Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.
Αφορμή στάθηκε η παρατήρηση της προέδρου της Βουλής ότι ένα

 
προνομιακό καθεστώς για ορισμένους πολιτικούς στη Βουλή. «Υπάρχει μία ενόχληση που κάποια προνόμια που υπήρχαν σε αυτό εδώ το κτίριο, σταματάνε να υπάρχουν. Καταλαβαίνω λοιπόν και την προσωπική σας ενόχληση και την ενόχληση της κυρίας Μπακογιάννη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης, εξαπέλυσε επίθεση στην κ. Κωνσταντοπούλου. Την κατηγόρησε για «εκλεκτικές συγγένειες με τη Χρυσή Αυγή» και τόνισε πως είναι πρωτοφανές να μη δίδεται ο λόγος στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν να ολοκληρωθεί επί της αρχής η συζήτηση για ένα νομοσχέδιο.
«Τέτοιες πρακτικές δεν τιμούν μία Πρόεδρο η οποία εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε βεβαρημένο παρελθόν ως προς τη μη τήρηση του κανονισμού», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Λαμβάνοντας εκ νέου τον λόγο επί του προσωπικού και απαντώντας στην αποστροφή του λόγου της προέδρου της Βουλής περί προνομίων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είπε:

«Δεν μπορείτε να μιλάτε με ακραίο και πολωτικό λόγο προς τη Βουλή, δεν απολαμβάνετε της εμπιστοσύνης της Βουλής. Πριν από 4 χρόνια είχα στείλει επιστολή σε συναδέλφους μας να παραιτηθούμε των βουλευτικών αυτοκινήτων και των πληρωμών για συμμετοχή στις επιτροπές. Που ήσασταν όταν εγώ παραιτώμουν εθελοντικά των προνομίων μου;»

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως «θα πρέπει να είσαστε πιο προσεκτική απέναντι σε έναν βουλευτή που μέσα από την προσωπική του διαδρομή έχει δείξει τη στάση που τηρεί απέναντι στα προνόμια»
Σχολιάζοντας τις επιστολές στους πρώην πρωθυπουργούς για να παραχωρήσουν τα γραφεία που διατηρούν στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «είναι δικαίωμα σας να κάνετε καλύτερη χρήση των χώρων της Βουλής», ωστόσο όπως παρατήρησε, «κατά την άποψη μου η κίνησή σας δείχνει μάλλον εμπάθεια και μικρότητα».
Λαμβάνοντας τον λόγο εκ νέου η κ. Κωνσταντοπούλου, τόνισε:

«Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει που να πήρε δώρα από τη Siemens, ούτε βουλευτής που να εισέπραξε μαύρα χρήματα και στη συνέχεια να ψηφίζει επονείδιστους συμβιβασμούς σε βάρος του κοινωνικού συμφέροντος.
Αυτό που σας ενόχλησε πιο πολύ είναι ότι θα γίνει υπό την αιγίδα της Βουλής θα γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους. Θα δούμε ποιος χρέωσε την Ελλάδα, πως δημιουργήθηκε, είναι μία κίνηση επιβεβλημένη από τον λαό για να συμβάλει στην προάσπιση της κοινωνίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ