Ας απαντήσει λοιπόν ο Αλέξης με περιορισμό κίνησης κεφαλαίων. Προς το εξωτερικό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150318014356

Μια καλοστημένη παγίδα θα αντιμετωπίσει αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός στην προγραμματισμένη συνάντηση. Το σχέδιο είναι ακριβως αυτό που προανήγγειλε ο Ντάισεμπλουμ. Θα θελήσουν να υποχρεώσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να επιβάλλει περιορισμό κίνησης κεφαλαίων κατά το “μοντέλο Κύπρου”. Θέμα Grexit δεν θα τεθεί.
Σε αυτό τον εκβιασμό, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ένα πυρηνικό όπλο στα χέρια του. Και αν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, οφείλει να το εξαπολύσει.
Το όπλο αυτό ειναι η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Ελεύθερη διακίνηση εντός και προς την χώρα. Ένα εξαιρετικό χαλί για μια ρηξικέλευθη φορολογική μεταρρύθμιση που μπορεί να έλθει ως επακόλουθο: Την φορολόγηση στα εμβάσματα εξωτερικού και την παροχή ισόποσου αφορολόγητου για τα εισερχόμενο εμβάσματα. Τα περιβόητα “ροζ” πιστοποιητικά εισαγωγής συναλλάγματος άλλωστε, τα θυμούνται οι παλαιότεροι. ´Ετσι θα πάρει εμπρός η πραγματική, υγιής, παραγωγική μηχανή της εξωστρέφειας.
Εννοείται ότι έπειτα η Ελλάδα θα εχει το δικαίωμα να κανει την οποιαδήποτε μονομερή νομοθετική ενέργεια έναντι των εμβασμάτων εξαγωγής κεφαλαίου. Αναδρομικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ