9/05/2021

Ας απαντήσει λοιπόν ο Αλέξης με περιορισμό κίνησης κεφαλαίων. Προς το εξωτερικό.

wpid 20150318014356

Μια καλοστημένη παγίδα θα αντιμετωπίσει αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός στην προγραμματισμένη συνάντηση. Το σχέδιο είναι ακριβως αυτό που προανήγγειλε ο Ντάισεμπλουμ. Θα θελήσουν να υποχρεώσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να επιβάλλει περιορισμό κίνησης κεφαλαίων κατά το “μοντέλο Κύπρου”. Θέμα Grexit δεν θα τεθεί.
Σε αυτό τον εκβιασμό, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ένα πυρηνικό όπλο στα χέρια του. Και αν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, οφείλει να το εξαπολύσει.
Το όπλο αυτό ειναι η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Ελεύθερη διακίνηση εντός και προς την χώρα. Ένα εξαιρετικό χαλί για μια ρηξικέλευθη φορολογική μεταρρύθμιση που μπορεί να έλθει ως επακόλουθο: Την φορολόγηση στα εμβάσματα εξωτερικού και την παροχή ισόποσου αφορολόγητου για τα εισερχόμενο εμβάσματα. Τα περιβόητα “ροζ” πιστοποιητικά εισαγωγής συναλλάγματος άλλωστε, τα θυμούνται οι παλαιότεροι. ´Ετσι θα πάρει εμπρός η πραγματική, υγιής, παραγωγική μηχανή της εξωστρέφειας.
Εννοείται ότι έπειτα η Ελλάδα θα εχει το δικαίωμα να κανει την οποιαδήποτε μονομερή νομοθετική ενέργεια έναντι των εμβασμάτων εξαγωγής κεφαλαίου. Αναδρομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ