Ο Δήμαρχος Κερύνειας υπονομεύει τον αντικατοχικό αγώνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150318091855Ενώ η Κύπρος διανύει το τεσσαρακοστό πρώτο έτος κατοχής του 37% του εδάφους της από τα τουρκικά στρατεύματα και ενώ η Άγκυρα αποπειράται να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην κυπριακή ΑΟΖ, η ηττοπάθεια και ο σταδιακός συμβιβασμός με την κατοχή και το παρόν στάτους κβο δεν κατακλύζουν μόνο τα κυπριακά κόμματα και την κυβέρνηση αλλά και συγκεκριμένους παράγοντες που κανονικά θα έπρεπε να είναι πρωτοστάτες στον αντικατοχικό αγώνα.
Ο λόγος για τον Δήμαρχο της Κερύνειας, Γλαύκο Καριόλου, ο οποίος προτείνει την επιστροφή Κερυνειωτών υπό κατοχική διοίκηση!
Η εν λόγω θέση ταυτίζεται με την τουρκικής προέλευσης θέση, την οποία πλασάρει ο εδώ Αμερικανός Πρέσβης Τζον Κόνιγκ, για επιστροφή Αμμοχωστιανών υπό κατοχική τουρκική διοίκηση και που πλέον εμφανίζουν ως τον μόνο τρόπο για επιστροφή των προσφύγων στις πόλεις τους.
Τη θέση αυτή είχε διατυπώσει και παλαιότερα στον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο ο Δήμαρχος Κερύνειας και όπως ανέφερε ο ίδιος κ. Καριόλου είχε αιτηθεί κατ’ επανάληψιν στο παρελθόν συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα!
Η θέση για επιστροφή των εκ Κυρηνείας και Αμμοχώστου προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες υπό την διοίκηση του ψευδοκράτους δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια μορφή συνδρόμου της Στοκχόλμης και άμεση αναγνώριση της κυριαρχίας του ψευδοκράτους επί των κατεχομένων εδαφών μας.
Τυχόν επιστροφή προσφύγων υπό το παράνομο κατοχικό καθεστώς και κατ’ επέκταση αναγνώριση του δικαιώματος της κατοχικής διοίκησης να επιτρέπει την επιστροφή προσφύγων, θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, ψηφίσματα τα οποία καθιστούν παράνομη τη λεγόμενη «ΤΒΔΚ».
Η εν λόγω κίνηση δύναται να αποτελέσει ένα ακόμα δώρο στην Άγκυρα η οποία χωρίς να κάνει το παραμικρό βήμα πίσω στις επιδιώξεις της, θα μπορεί να παρουσιάζει εαυτόν ως καλοθελητή.
Άλλωστε, με την υποθετική επιστροφή τους, οι πρόσφυγες αναγκαστικά θα υπάγονται στη δικαιοδοσία του ψευδοκράτους, αφού τους «νόμους» αυτού θα ακολουθούν, αναβαθμίζοντας και στο τέλος αναγνωρίζοντας το.
Η θέση η οποία προβάλλεται από τον κ. Καριόλου υπονομεύει τον αντικατοχικό αγώνα και την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία και ενισχύει τα επιχειρήματα της Άγκυρας για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Τέτοιες τουρκικής προελεύσεως θέσεις και προτάσεις όχι μόνο δεν εντάσσονται στα πλαίσια συγκεκριμένης στρατηγικής, όχι μόνο δεν αποτελούν βήμα προς την απελευθέρωση των κατεχομένων και την γνήσια επιστροφή των προσφύγων, αλλά λαβώνουν την αξιοπρέπεια του κυπριακού Ελληνισμού και την αγωνιστικότητα των προσφύγων.
Ως ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, καταδικάζουμε την στάση του κ. Καριόλου και των υπολοίπων θιασωτών της πρότασης για επιστροφή προσφύγων υπό κατοχική διοίκηση.
Το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε το πλασάρισμα τέτοιων διχαστικών για τον προσφυγικό κόσμο θέσεων εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι απότοκο της αποτυχίας της πολιτείας να προσφέρει ελπίδα στους πρόσφυγες για απελευθέρωση και επιστροφή κάτω από ένα καθεστώς ελευθερίας και συγκεκριμένα της εμμονής των εκάστοτε κυπριακών κυβερνήσεων στηνανεδαφική λύση της ομοσπονδίας.
Η συγκεκριμένη πρόταση προσβάλλει την αξιοπρέπεια του λαού μας και παράλληλαεκμεταλλεύεται τον πόθο των προσφύγων για επιστροφή και την αγάπη τους για τις κατεχόμενες περιοχές τους.
Ο προσφυγικός κόσμος οφείλει να κλείσει τα αυτιά του σε αυτούς τους «πεφωτισμένους» ηγετίσκους που προσβάλλουν την έννοια του αξιοπρεπή Έλληνα και επιβάλλεται να παραμείνει ενωμένος στον αγώνα για επιστροφή στα πλαίσια της συνολικής απελευθέρωσης των κατεχομένων εδαφών μας.
Τέλος, χαιρετίζουμε την στάση του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια και όσων άλλων εκπροσώπων της Κερύνειας, οργανωμένων και μη, που διαχώρισαν τη θέση τους από τον κ. Καριόλου, μένοντας προσηλωμένοι στην συσπείρωση του προσφυγικού μετώπου και στην ενίσχυση του αντικατοχικού αγώνα.
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου
http://metopo.org.uk/2015/03/%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b5%cf%81%cf%8d%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1/
http://agora-dialogue.com/2015/03/18/%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b5%cf%81%cf%8d%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ