ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΔΝΤ

Στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είπαν σε ομολόγους τους από την Ευρωζώνη ότι η Ελλάδα είναι ο λιγότερο συνεργάσιμος πελάτης στην 70ετή ιστορία του Οργανισμού, σύμφωνα με δύο πρόσωπα που έχουν γνώση των συζητήσεων, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στη σύντομη και σε κακό κλίμα τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες, αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραπονέθηκαν ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν τηρούν τη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης του Φεβρουαρίου όσον αφορά τη συνεργασία με τους πιστωτές, δήλωσαν οι πηγές.

«Γερμανοί οικονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το να πείσεις την ελληνική κυβέρνηση να καταρτίσει ένα αυστηρό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής είναι σαν να ιππεύεις ένα νεκρό άλογο» δήλωσαν οι πηγές, «ενώ η ομάδα του ΔΝΤ δήλωσε ότι δεν είναι αποδεκτή η στάση της Ελλάδας έναντι των δημόσιων πιστωτών της» αναφέρει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε σε επανειλημμένα αιτήματά του για σχόλιο.

Η τηλεφωνική διάσκεψη των οικονομικών αξιωματούχων της Ευρωζώνης πραγματοποιήθηκε μετά τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Οι αποδόσεις των 3ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκαν σήμερα κατά 9 μονάδες βάσης στο 20,5%.

Ενώ οι τεχνικές συζητήσεις με την Ελλάδα έχουν αρχίσει σχετικά με το πώς θα εφαρμοσθεί η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου για την 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, η πρόοδος που έχει γίνει έως τώρα είναι ελάχιστη, σύμφωνα με πρόσωπα που εμπλέκονται στις συζητήσεις. Αξιωματούχοι των θεσμών που επιβλέπουν το πρόγραμμα δήλωσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η Ελλάδα προωθεί μονομερώς μέτρα στη Βουλή που έχουν αβέβαιη δημοσιονομική επίπτωση και χωρίς διαβούλευση μαζί τους, σύμφωνα με πηγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ