«Ανίκανοι και τρελοί ή αριστοτεχνικά στρατηγοί»;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150321094212Τα Στενά των Δερβενακίων του 2015 δίχως Κολοκοτρώνη.
Μάχη στα Στενά των Δερβενακίων-Πίνακας Θ. Βρυζάκης
¨Μία από τις σημαντικότερες μάχες του αγώνα της Ανεξαρτησίας, στην οποία διαφάνηκε η στρατηγική ιδιοφυΐα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Στις αρχές Ιουλίου του 1822, ένας νέος κίνδυνος ανεφάνη για την Επανάσταση, με την κάθοδο στην Πελοπόννησο ισχυρής τουρκικής δύναμης υπό τον ικανότατο Μαχμούτ Πασά, γνωστότερο ως Δράμαλη. Ο Σουλτάνος, σε πλεονεκτική θέση μετά την εξολόθρευση του Αλή Πασά, είχε στρέψει την προσοχή του στους επαναστατημένους Έλληνες. Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, ο Δράμαλης με 25.000 άνδρες προέλασε ταχύτατα και στις 6 Ιουλίου στρατοπέδευσε στην Κόρινθο. Βασικός του στόχος ήταν η ανακατάληψη της Τριπολιτσάς και η κατάπνιξη της Επανάστασης στον Μοριά με τη βοήθεια του στόλου, που θα κατέπλεε στον Αργολικό Κόλπο.¨
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/299#ixzz3UyU7vb8r
Υπάρχουν όμως και τα σημερινά Δερβενάκια έστω και μεταφορικά και ουσιαστικά…
¨Eπιθετική κίνηση στο Αγαθονήσι καταγράφηκε εχθές στις 20 Μαρτίου του 2015 από το τουρκικό Ναυτικό: Το τουρκικό ΤΠΚ «TCG POYRAZ» εισήλθε την 08:55 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα ανατολικά του νησιού, ελάχιστα μέτρα από την ακτή, όπου και παρέμεινε, μέχρι που έλαβαν θέσεις με όπλα ευθυτενούς τροχιάς άνδρες της φρουράς του Αγαθονησίου και ετοιμάστηκαν για προειδοποιητικές βολές.
Τότε, η τουρκική πυραυλάκατος κινούμενη με πορεία, αρχικά, δυτική και στη συνέχεια νότια και ανατολική, εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα την 11:50 νοτιοανατολικά της ν. Αγαθονήσι, ελάχιστα πριν δοθεί εντολή εκπομπής προειδοποιητικών πυρών.¨
Το ίδιο σκηνικὀ πιο δἰπλα…
¨38 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ
Σκληρές αερομαχίες σε Ικαρία και Α. Ευστράτιο: Εμπλοκές F-16 της Π.Α. με τουρκικά μαχητικά – Επιχείρηση προστασίας CN-235 κατέστρωσαν οι Τούρκοι.
Φαίνεται ότι οι Τούρκοι επιθυμούν να ¨παρελάσουν¨ μαζί μας με την ευκαιρία της Παλιγγενεσίας του 21.
Γιατί όμως μπορεί να περνά κάτι τέτοιο από το νεοθωμανικό μυαλό τους;
Βλέπουν τα ¨Στενά των Δερβενακίων¨ που έστησαν κάποιοι στην Ελλάδα εν έτη 2015;
¨Νέα βόμβα κατά της ελληνικής κυβέρνησης, λίγες ώρες μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες, ρίχνει η Αγκελα Μέρκελ. Λίγο μετά την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επέμεινε ότι η πέμπτη αξιολόγηση είναι νεκρή και δεν τίθεται θέμα μέτρων που προέβλεπε το προηγούμενο Μνημόνιο, στο πλαίσιο του e-mail Βαρουφάκη, η Γερμανίδα Καγκελάριος ήρθε να τον διαψεύσει.
Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τα όσα συμφωνήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται παρά για επαναβεβαίωση της συμφωνίας στο πλαίσιο του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου και παρέπεμψε στο κείμενο της 10.12.2014 (5η αξιολόγηση), όπου έχει καταγραφεί, όπως είπε, το τι έχει ήδη εκπληρωθεί και το ποιες υποχρεώσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα.
«Η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει μια πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων με δική της ευθύνη, αλλά εντός του πλαισίου της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία παραπέμπει στην τελευταία αξιολόγηση του β’ Προγράμματος», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα κάποιες μεταρρυθμίσεις οι οποίες στις 10.12.14 εμφανίζονταν ακόμη ως εκκρεμείς, να τις αντικαταστήσει, εφόσον έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. ¨ Ημερησία http://infognomonpolitics.blogspot.gr/20/3/15
¨ο Carsten Brzeski της ING, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση Ελλάδας-ΕΕ, την οποία και χαρακτηρίζει ευρωπαϊκή μίνι-σύνοδο κορυφής.
“Ο τόνος μετά τη συνάντηση ήταν φιλικός, συνεργάσιμος και ελπιδοφόρος, αλλά στις λεπτομέρειες δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Στην πραγματικότητα, οι όροι της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, δεν έχουν αλλάξει και είναι ακόμα ασαφές ποια είναι τα ακριβή ελληνικά σχέδια.
Τα επίσημα σχόλια μετά τη συνάντηση δείχνουν ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα δώσουν στην Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία, ενώ η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε να υποβάλει μια νέα λίστα με προτάσεις μεταρρυθμίσεων, η οποία στη συνέχεια θα αξιολογηθεί από τους ευρωπαίους εταίρους.
Αλλά αυτό ήταν επίσης υπόσχεση και μετά τη συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου, σχολιάζει επιδεικτικά ο αναλυτής της ING.
«Ανίκανοι και τρελοί ή αριστοτεχνικά στρατηγοί»;, αυτό είναι το ερώτημα που κυριαρχεί για την ελληνική κυβέρνηση
Το ¨δούλεμα πάει σύννεφο¨…
Και ο Ελληνικός Λαός βιώνει τα ¨ Στενά των Δερβενακίων¨ της καθημερινής επιβίωσης του περιμένοντας τον σύγχρονο Δράμαλη να φανεί από ώρα σε ώρα.
Ένα ξωτικό περιφέρεται στους Ελληνικούς δρόμους των πόλεων και φωνάζει ¨ ζει ο Γέρος του Μοριά ; ζει ο Κολοκοτρώνης; ¨
Κανείς δεν μπορεί να του απαντήσει μέσα από την απελπιστική μοναξιά που τους επέβαλλαν.
Αυτό το ξωτικό δεν είναι κακό όπως τα άλλα … μόνο κλαίει και θρηνεί για την σημερινή κατάντια.
Και μονολογεί και λέει
– Αφού ζει μέσα στο αίμα τους… γιατί δεν απαντούν;
Και η απάντηση έρχεται εξ ύψους Ουρανού…
¨ ΕΓΩ την υπογραφή μου την έβαλα μία φορά για την ΛΕΥΤΕΡΙΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ¨
¨ ενώ αυτοί δεχόταν να υπογράφουν για το μέλλον των παιδιών τους τα μνημόνια-¨μνημόσυνα¨ της ΕΛΛΑΔΟΣ¨
¨τι περιμένεις από δαύτους ;¨
¨ όταν δούνε τον Δράμαλη μέσα στα Στενά …τότε μπορεί να γίνουν όλοι τους Κολοκοτρωναίοι¨
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ