Σέλινγκ: Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σέλινγκ: Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στην ΕλλάδαΗ Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με τους διεθνείς πιστωτές για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των εταίρων της στην Ευρωζώνη σχετικά με το θέμα των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών, Hans Joerg Schelling. Παράλληλα, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα.
«Εάν Αθήνα δεν εντείνει τις προσπάθειές της για να τηρήσει τους όρους του τρέχοντος πακέτου βοήθειας, θα βρει λίγους συμμάχους στην Ευρώπη σε περίπτωση που χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αυστριακός αξιωματούχος που προσέθεσε: «Έχουμε δύο προβλήματα αυτή τη στιγμή. Το ένα είναι το πρόβλημα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, γιατί όταν αποφασίζουμε κάτι, είναι κάτι άλλο την επόμενη μέρα (…) και το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λαμβάνουμε στοιχεία και γεγονότα και είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσουμε όταν δεν έχουμε τίποτα ως βάση».
Ο κ. Schelling κατέληξε: «Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά πρέπει επίσης εκείνη να δεχτεί τη βοήθεια . Κάθε πρόγραμμα έχει ορισμένες προϋποθέσεις και θα πρέπει να τηρούνται οι όροι αυτοί. Αλλά αν κάποιος δεν θέλει να τηρήσει τους όρους τότε νομίζω ότι οι περισσότερες χώρες δεν θα είμαστε πλέον έτοιμες να προχωρήσουμε σε μια τρίτη δέσμη μέτρων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ