Αλλαγές για τις Πανελλαδικές το 2016

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

e30fb 90

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα μειώνονται από 6 σε 4 με την προσθήκη ενός πέμπτου προαιρετικού μαθήματος που θα τους δίνει τη δυνατότητα επιλογής περισσότερων πεδίων.Οι παιδαγωγικές σχολές θα λειτουργήσουν ως μπαλαντέρ διότι θα μπορούν να τις δηλώνουν οι υποψήφιοι από όλα τα επιστημονικά πεδία.

Σε δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός  Παιδείας   Τάσος Κουράκης:  “Στο πολυνομοσχέδιο, θα δώσουμε ένα σχέδιο, όπου διευρύνεται  η δυνατότητα των μαθητών, που βρίσκονται τώρα στη Β’ και θα πάνε στη Γ’ Λυκείου, να απευθύνονται σε περισσότερες σχολές, μέσω ενός συστήματος, χωρίς να διαταράσσουμε, αυτή τη στιγμή, το στάτους στο οποίο βρίσκονται και προετοιμάζονται οι μαθητές. Επίσης, θα φροντίσουμε για τη μείωση της ύλης, γιατί, πραγματικά, η υπερβολική  ύλη, δεν βοηθάει κανέναν. Σε πάρα πολλά μαθήματα, η ύλη του πρώτου έτους του πανεπιστημίου είχε μεταφερθεί στην Γ’ Λυκείου, με αποτέλεσμα να εξοντώνονται τα παιδιά”.

Σε ότι αφορά τα μαθήματα στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι από τη σχολική χρονιά 2015-2016 αναμένεται να κινηθούν ως εξής:

1. Νεοελληνική γλώσσα, Αρχαία, Ιστορία και Λατινικά για εισαγωγή    στις σχολές Ανθρωπιστικών και Νομικών Σπουδών.

2.Νεοελληνική γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία στη θετική κατεύθυνση

3. Νεοελληνική γλώσσα, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Πληροφορική και Αρχές Οικονομικής θεωρίας στις  Οικονομικές Σπουδές.

Σύμφωνα με πληροφορίες   από το υπουργείο Παιδείας τα μαθήματα μπαλαντέρ είναι η Φυσική, η Βιολογία , τα Μαθηματικά, η Ιστορία και οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Η Βιολογία αναμένεται να “ξεκλειδώνει” τις Επιστήμες Υγείας ενώ τα Μαθηματικά αναμένεται να αποτελέσουν τη “γέφυρα” για τις Παιδαγωγικές σχολές.
Η Φυσική θα είναι ο μπαλαντέρ για τα Πολυτεχνεία και τις Θετικές  Επιστήμες  ενώ οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας θα είναι το “εισιτήριο” για τις Πολιτικές Οικονομικές και Κοινωνικές Επιστήμες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ