Η Δανία θα γίνει στόχος ρωσικών πυρηνικών αν μπει στην πυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150323020119
Ο πρέσβης της Ρωσίας στη Δανία Mikhail Vanin δήλωσε στην εφημερίδα Jyllands-Posten ότι τα πολεμικά πλοία της Δανίας θα γίνουν νόμιμοι στόχοι ρωσικής πυρηνικής επίθεσης αν η Δανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟικό αντιπυραυλικό δίκτυο. Η Ρωσία πια θέτει ανοιχτά τις επιλογές των γειτονικών κρατών της και τις επιπτώσεις που θα έχει η επιλογή τους να ενταχθούν στο αμερικανικό αντιπυραυλικό δίκτυο κατά των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων. Ο πρέσβης είπε «Δεν νομίζω ότι οι Δανοί αντιλαμβάνονται πλήρως τις συνέπειες αν η Δανία ενταχθεί στο Αμερικανικής ηγεσίας πρόγραμμα πυραυλικής ασπίδας. Αν το κάνουν, τότε τα πλοία της Δανίας θα γίνουν στόχοι για τους ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους. Τόνισε ακόμη ότι η Ρωσία έχει βαλλιστικούς πυραύλους που διασπούν τέτοιες αντιπυραυλικές άμυνες
Τυπικά, οι ΗΠΑ αναπτύσσουν το δίκτυο για προστασία από χώρες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα αλλά η τοπολογία και αρχιτεκτονική των βάσεων που σχεδιάζουν είναι φανερό ότι στοχεύει στην καταστροφή ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων.
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν από μόνες τους να υλοποιήσουν το αντιπυραυλικό δίκτυο και χρειάζονται τόσο επίγειες βάσεις με ραντάρ και πυραύλους αναχαίτισης, όσο και διάσπαρτα πλοία με τέτοιες δυνατότητες για να καταρρίπτουν ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Συνεπώς, η Ρωσία ουσιαστικά δεν έχει άλλη επιλογή από το να ξεκαθαρίσει σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη ότι θα γίνουν στόχοι αν ενταχθούν στο δίκτυο που εξουδετερώνει τη στρατηγική αποτροπή της των πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων.
Ο πρέσβης τόνισε επίσης «δεν μπορώ να φανταστώ τον Ψυχρό Πόλεμο να επανέρχεται αλλά υπάρχουν κάποιοι που αισθάνονται ότι το ΝΑΤΟ κινείται όλο και πλησιέστερα στα ρωσικά σύνορα και ενισχύει τη θέση του και αυτό προκαλεί ανασφάλεια στη Ρωσία. Οι χώρες της Βαλτικής δεν έμεινα έξω από την ατζέντα των προειδοποιήσεων, με τον Ρώσο πρέσβη να λέει ότι η Βαλτική ήταν μία από τις ειρηνικότερες περιοχές του κόσμου και εδώ και ένα έτος είναι από τις περισσότερο απρόβλεπτες στον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ