Επιστροφή ομολόγων 1,2 δισ. ευρώ από το EFSF ζητά η Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tου Τάσου Δασόπουλου
Ομόλογα του EFSF, αξίας 1,2 δις ευρώ, τα οποία επιστράφηκαν «εκ παραδρομής» με την συμφωνία της 20;hς Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ζητά η Ελλάδα,ώστε να υπάρξει άμεσα μια χρηματοδοτική ανάσα, η οποία δεν θα συνοδεύεται από δεσμεύσεις.
Επιστροφή ομολόγων 1,2 δισ. ευρώ από το EFSF ζητά η ΕλλάδαΤο ποσό αυτό ,είχε δοθεί σε ρευστό – αντί σε ομόλογα του EFSF- από την προηγούμενη Κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών εμπορικών τραπεζών. Συνεπώς τα ομόλογα ίσης αξίας που θα έπρεπε να δοθούν, δεν χρησιμοποιήθηκαν.
Κατά την υλοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και στο κομμάτι της επιστροφής για φύλαξη του υπολοίπου των ομολόγων που είχε το ΤΧΣ, εκ παραδρομής επιστράφηκαν ομολόγα αξίας 10,9 δισ. αντί ομολόγων ύψους 9,7 δισ. ευρώ. Δηλαδή επιστράφηκαν και τα 1,2 δισ. ευρώ σε ομόλογα παρότι είχαν προηγουμένως είχαν καταβληθεί σε μετρητά.
Τώρα η Ελλάδα ζητά την διόρθωση αυτού του λάθους , δηλαδή την επιστροφή ομολόγων ύψους 1,2 δισ. ευρώ στο ΤΧΣ ώστε στην συνέχεια, μέσω εσωτερικού δανεισμού, θα είναι δυνατό να περάσουν στην διαχείριση του δημοσίου για την συμπλήρωση της ρευστότητας της οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ