Ο κυβερνήτης της Okinawa «βάζει φωτιά» στην Αμερικανική Βάση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150323083349

«Φωτιές» άναψε ο κυβερνήτης της ιαπωνικής νήσου Okinawa, Takeshi Onaga, όταν έδωσε εντολή να διακοπούν οι εργασίες μετεγκατάστασης της αμερικανικής βάσης Futenma. Σε συνέντευξή του στις 23 Μαρτίου δήλωσε ότι απέσυρε την άδεια που δώθηκε στους Αμερικανούς για την μετεγκατάσταση της Βάσης των Αμερικανών Πεζοναυτών στην αραιοκατοικημένη παράκτια πόλη Nago της περιοχής Henoko. Η αιτία της σφοδρής αντίδρασης του κυβερνήτη είναι ότι οι Αμερικανοί έκαναν διάτρηση βράχων σε περιοχή που δεν επιτρέπεται από την άδεια που είχε δωθεί. Συνεπώς, διέκοψε τις εργασίες μέχρις ότου η τοπική κυβέρνηση της Okinawa διερευνήσει το θέμα. Ανέφερε ότι ζήτησε να σταματήσει κάθε ενέργεια που αλλάζει το status quo στον βυθό της θαλάσσιας περιοχής. Υπάρχει μεγάλος φόβος καταστροφής κοραλλιογενών υφάλων και άλλων πλουτοπαραγωγικών και περιβαλλοντικών στοιχείων από τις εργασίες που ουσιαστικά είναι ανεξέλεγκτες ως προς τον αντίκτυπό τους.
wpid 20150323083359
Η κεντρική Ιαπωνική κυβέρνηση στο Τόκυο, όμως, πήρε το πλευρό των Αμερικανών και ο Ιάπωνας Υπουργός Άμυνας, Gen Nakatani, απέρριψε τα μέτρα που έλαβε ο κυβερνήτης λέγοντας ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες χωρίς να γίνεται θόρυβος και ότι δεν έγινε κάτι κακό! (Σαμαροβενιζέλοι και Σαμαροκουβέληδες υπάρχουν ακόμη και στη Άπω Ανατολή τελικά).
Περίπου οι μισές Αμερικανικές δυνάμεις στην Ιαπωνία βρίσκονται στην Okinawa και έχουν προβεί σε πλήθος εγκληματικών ενεργειών κατά των τοπικών κοινωνιών, κυρίες με σεξουαλικά εγκλήματα, για τα οποία οι Αμερικανοί δράστες «τιμωρούνται» με ποινές-χάδια από την στρατιωτική δικαιοσύνη, αν τιμωρηθούν μάλιστα. Σύμφωνα με στοιχεία του Associated Press, το αμερικανικό προσωπικό των Βάσεων είχε εμπλακεί σε περισσότερα από 1.000 σεξουαλικά εγκλήματα μεταξύ 2005 και 2013.
wpid 20150323083403
wpid 20150323083408

ΔΗΜΟΦΙΛΗ