Reuters : Σημάδια προόδου από τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tsipras merkel hd berlinΤο ειδησεογραφικό πρακτορείο κάνει λόγο για επίδειξη αμοιβαίας καλής θέλησης από Τσίπρα και Μέρκελ, αναφερόμενο στη συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο.
Σε άρθρο με τίτλο «Τσίπρας και Μέρκελ επιδεικνύουν καλή θέληση, μικρά σημάδια προόδου για το χρέος», το πρακτορείο αναφέρει ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσαν Έλληνες και Γερμανούς να αφήσουν κατά μέρος τις αντεγκλήσεις και τα εθνικά στερεότυπα και να εργαστούν για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον. Στο άρθρο τονίζεται ότι «παρά τις θερμές φιλοφρονήσεις στην πρώτη επίσκεψη της νέας αριστερής κυβέρνησης στο Βερολίνο, παρέμεινε ασαφές εάν έχουν περιορίσει τις μεταξύ τους διαφορές στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει ώστε να καλύψει την επείγουσα ανάγκη σε ρευστό από τους πιστωτές της».
Στη συνέχεια γράφει ότι «οι δύο ηγέτες επρόκειτο να συζητήσουν τις μεταρρυθμίσεις σε μεγαλύτερο βάθος κατά τη διάρκεια του δείπνου». Τέλος, το Reuters σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πήγε στη Γερμανία για να λύσει το παρόν πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας αλλά για την εξεύρεση κοινού εδάφους ώστε η Ευρωζώνη να προχωρήσει μπροστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ