Ο κόσμος καίγεται και η Μέρκελ χτενίζεται στο Ποτάμι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ

γράφει ο Φέλιξ

Όπως μας πληροφορεί το υπερχρεωμένο ΒΗΜΑ, οι δανειστές και Ευρωπαίοι εταίροι, θα επιθυμούσαν μια κυβέρνηση, όπου δεν θα συμμετέχει ο Καμμένος και ο Λαφαζάνης  αλλά θα είχε θέση ο Θεοδωράκης.

Δεν ξέρω αν αυτή η φαντασίωση με θέα το Ποτάμι, εκφράζει πραγματικά τη Μέρκελ και την παρέα της, ή είναι από εκείνα τα “ρεπορτάζ” με τα οποία βήμα-βήμα, εκφράζονται οι διαθέσεις και οι κρυφές επιθυμίες του Βήματος.Αν δηλαδή το ρεπορτάζ έχει πληροφόρηση από τις Βρυξέλλες ή είναι επινόηση της Μιχαλακοπούλου.

Αν πρόκειται για το δεύτερο, δηλαδή έχει φτιαχτεί μια ιστορία αντίστοιχη της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, όταν το ΒΗΜΑ έβλεπε χαμόγελα και μορφασμούς του Τούρκου πρωθυπουργού ο οποίος δεν είχε έρθει καν στη χώρα, μπορεί κάποιος να δείξει έως και κατανόηση για τον ανώνυμο “ρεπόρτερ”.

Αν όμως πρόκειται για το πρώτο, δηλαδή ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν την επιβολή Θεοδωράκη στην κυβέρνηση, τότε η Ευρώπη έχει πραγματικά έλλειμα πολιτικής που οδηγεί και σε έλλειμα Δημοκρατίας. Γιατί αυτό σημαίνει πως θέλουν να επιβάλουν όχι μόνο πώς θα κυβερνιέται αλλά και από ποιούς μια ευρωπαική χώρα. Αποδεικνύουν πως όσα αφορούν το χρέος και τις δυσκολίες του είναι προσχηματικά, αφού αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο έλεγχος της χώρας. Στο πρόσφατο παρελθόν οι ίδιοι παράγοντες είχαν ζητήσει την απομάκρυνση Βαρουφάκη από το Υπουργείο Οικονομικών.

Αν στο γκρίζο ευρωπαικό τοπίο, οι μεγάλοι ηγέτες της Ευρώπης βλέπουν ως πολιτική λύση στην Ελλάδα το Θεοδωράκη, τότε είναι προφανές πως το θέμα δεν το έχει ο Θεοδωράκης αλλά οι ίδιοι.Αν δηλαδή ο κόσμος καίγεται και η Μέρκελ χτενίζεται στην άκρη στο Ποτάμι,τότε το γεγονός δείχνει πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική η Μέρκελ. Μια περιπέταια μεταξύ Θεοδωράκη και Τζήμερου, Σαμαρά και Βενιζέλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ