23/04/2021

Μάρδας: Ανοησίες τα περί χρεοκοπίας τη Μεγάλη Πέμπτη

mardasΑνοησίες χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, τα όσα γράφονται και κυκλοφορούν ως φήμες τις τελευταίες ημέρες περί χρεοκοπίας της χώρας τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ο κ. Μάρδας απάντησε μέσω facebook στα σενάρια περί πτώχευσης τη Μ Πέμπτη, με την Ελλάδα σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, με αφορμή το Euro Working  Group.

Ο Δημήτρης Μάρδας έγραψε συγκεκριμένα:

“Kαι ένα Σαββατοκύριακο ηρεμίας…
Παρά τις ανοησίες που διαβάζω περί πτώχευσης την Μεγάλη Πέμπτη (και γιατί όχι Μεγάλη παρασκευή άραγε;) σε διάφορα blogs κ.λπ, οι υποχρεώσεις μας απέναντι στο ΔΝΤ θα πληρωθούν κανονικά και τα χρήματα γι’ αυτό έχουν δεσμευτεί από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Άλλες υποχρεώσεις σε τρίτους (ΔΝΤ, ΕΚΤ) δεν έχουμε έως το τέλος του μήνα και με τα δεδομένα που έχουμε, όλα (μισθοί συντάξεις κ.λπ) πληρώνονται κανονικά τον Απρίλιο…. και οι διαπραγματεύσεις τρέχουν! Βέβαια εκείνο που απομένει και είναι διαίτερα σοβαρό, γεγονός που τονίζεται με κάθε τρόπο στους εταίρους μας, είναι η βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά, κατί που επιδιώκεται να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθώς οι υποχρεώσεις του κράτους δεν είναι μόνο μισθοί και συντάξεις. Αν και μπορεί να θεωρηθεί τομληρή η ακόλοθη άποψη, έχω την αίσθηση, με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας και τα όσα προσδοκούμε να θα υλοποιηθούν, ότι τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας. Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να πάψει η ασφυξία στην αγορά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ