Όχι στην εθελούσια της Χαλυβουργικής και πουθενα! Φτάνει πια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εδώ και πέντε χρόνια έχουν κάνει καραμέλα οι μνημονιακοί, ότι χρεωκόπησαν τα Ταμεία γιατί (πράγματι ένα μικρό ποσοστό) έβγαινε στην σύνταξη προωρα, για να αποκρύψουν οτι εκλεψαν τα Ταμεία με το Χρηματιστήριο, τα ομόλογα και το PSI. Οι ίδιοι που σου έκοβαν συντάξεις με την δικαιολογία των 40χρονων συνταξιούχων, άλλα οταν αφορά τα αφεντικά τους, όπως τους Τραπεζίτες, DeutscheTelekom(OTE), χαλυβουργική, τους δίνουν την δυνατότητα να “ξεφορτώνουν” εργαζομένους ακόμη και 42 ετών, να “μειώνουν” τις δαπάνες των κολοσσών και να φορτώνουν τους Φορολογούμενους και τα Ταμεία.

Την ίδια μέθοδο ακολούθησαν κι οι Γερμανικές βιομηχανίες δημιουργώντας νόμιμους σκλάβους. Δηλαδή συνταξιούχους 40ετών, που δεν μπορούσαν να ζήσουν με την σύνταξη τους, έτσι τους επαναπροσλάμβανουν οι βιομηχανίες στο ίδιο πόστο, μέσω ΜΚΟ κι έτσι έχουν τον ίδιο εργαζόμενο με το 200% μικρότερο κόστος!
Όχι στην εθελούσια της Χαλυβουργικής

Τη διακοπή ή έστω την αναστολή του νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου της Χαλυβουργικής ζήτησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σχετικά με το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας αναμένεται σήμερα,Τρίτη, νέα συνάντηση στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αντικείμενο τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής μέτρων μείωσής του.
Ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε χθες, Δευτέρα, με τη διοίκηση της Χαλυβουργικής, με αφορμή το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 100 εργαζόμενους που ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής κ. Γ.Σκινδήλιας ανέφερε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση δεν είναι σημερινά καθώς τα τρία τελευταία χρόνια το εργοστάσιο υπολειτουργεί, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας, αλλά κυρίως λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους που φέρνει σε δυσχερή θέση την εταιρεία σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα και η επιχείρηση, χαρακτηρίζοντας αναγκαία και αναπόφευκτη την εθελούσια έξοδο (που εφαρμόστηκε και το 2013 για άλλους 148 εργαζόμενους).

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π.Λαφαζάνης χαρακτήρισε απαράδεκτο το πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου» επισημαίνοντας ότι ισοδυναμεί ουσιαστικά με πρόγραμμα απολύσεων και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, κατά την οποία υπάρχει πρωτοφανής ανεργία.

Επίσης καυτηρίασε το γεγονός ότι η ανακοίνωση του προγράμματος έγινε αιφνιδιαστικά, παραμονές του Πάσχα, ενώ το υπουργείο το πληροφορήθηκε από τον Τύπο.

Επεσήμανε ωστόσο ότι κατανοεί πλήρως την ανάγκη μείωσης των υπέρογκων τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος συνολικά στην ελληνική οικονομία, πρώτα απ΄ όλα για τα φτωχά νοικοκυριά αλλά και για τις επιχειρήσεις, ζήτημα για το οποίο επανέλαβε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε επίσης από τη Διοίκηση της «Χαλυβουργικής», ενόψει των προσπαθειών του υπουργείου που βρίσκονται σε εξέλιξη να διακοπεί ή τουλάχιστον να ανασταλεί άμεσα το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου».

Στη σημερινή συνάντηση στις επιλογές που θα εξεταστούν για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στις βιομηχανίες περιλαμβάνεται το μέτρο της διακοψιμότητας, δηλαδή της μείωσης των τιμολογίων για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες με αντάλλαγμα τη μείωση ή διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιόδους αιχμής. Μέτρο που, σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ δεν πρέπει να οδηγήσει σε επιβάρυνση των υπόλοιπων καταναλωτών και κυρίως των νοικοκυριών.

Στη σύσκεψη όπως έγινε γνωστό θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Μετάλλου, η νέα Διοίκηση της ΔΕΗ και η διοίκηση της ΕΒΙΚΕΝ (Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ