FT: Ερευνα των Βρυξελλών για παράνομες χρηματοδοτήσεις τραπεζών! ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; ΠΑΕΙ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΖΜΟΣ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

FT: Ερευνα των Βρυξελλών για παράνομες χρηματοδοτήσεις τραπεζώνΗ Ευρωπαϊκή Ένωση συλλέγει στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για αν διαπιστωθεί αν η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία είχαν παρανόμως αντασφαλίσει τράπεζες, οι οποίες ενίσχυσαν τα κεφάλαιά τους με περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται χαμηλής ποιότητας στην υπόλοιπη ευρωζώνη.

Στο μικροσκόπιο οι «αναβαλλόμενες απαιτήσεις»

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των Financial Times η ουσία του ζητήματος βρίσκεται στις λεγόμενες «αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις» έναντι των κυβερνήσεων, δηλαδή τα χρήματα, τα οποία οι κυβερνήσεις οφείλουν αναδρομικά στις τράπεζες της χώρας τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προς το παρόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει πληροφορίες που ζητήθηκαν από τα κράτη μέλη για να διαπιστώσει εάν πρέπει να γίνει μια επίσημη έρευνα. Αξιωματούχοι που γνωρίζουν την υπόθεση ανέφεραν στην εφημερίδα ότι έχουν αρχίσει «συνομιλίες» ανάμεσα στα κράτη μέλη και τις αρχές ανταγωνισμού στις Βρυξέλλες.

Η υπόθεση έπεσε στην αντίληψη των αρχών ανταγωνισμού των Βρυξελλών ενώ ερευνούσαν διακανονισμούς για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι συνιστούσαν «παράνομη κρατική στήριξη».

«Μια απόσυρση της κρατικής υποστήριξης στις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις θα μπορούσε να αποδυναμώσει δραματικά τα κεφαλαιακά αποθέματα ορισμένων τραπεζών, ξυπνώντας το φάντασμα ενός ακόμη σοκ στις ευρωπαϊκές τράπεζες« σχολιάζουν οι Financial Times.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ