Le Figaro: “Κι αν οι Έλληνες ετοιμάζουν την έξοδό τους από την Ευρωζώνη με τη βοήθεια του… Putin;”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

figaroΜε τον τίτλο “κι αν οι Έλληνες ετοιμάζουν την έξοδό τους από την Ευρωζώνη με τη βοήθεια του… Putin;” το άρθρο επιχειρεί να σκιαγραφήσει όλα τα σενάρια πριν την κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν στη Μόσχα.

Το blog της Figaro όπου φιλοξενείται το άρθρο, “βλέπει” ότι με αυτό το ταξίδι δυνητικά ξεκινά μια μείζονα οικονομική, αλλά και γεωπολιτική αναταραχή.

Όπως σχολιάζει το άρθρο, η κατάσταση βαίνει προς αδιέξοδο στην Ευρώπη και είναι δύσκολο να βγουν συμπεράσματα από τις διαπραγματεύσεις. Τι συμβαίνει ακριβώς; Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνθηκολογήσει ή μήπως προσπαθεί να ανατρέψει την κατάσταση;

Ξαφνικά, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται αδιάλλακτοι. Αρνούνται να δώσουν την οποιαδήποτε βοήθεια στην Ελλάδα και αρχίζει να ακούγεται από διάφορες πλευρές το κλείσιμο της κάνουλας ρευστότητας.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, η ελληνική κυβέρνηση έχει οπισθοχωρήσει σε ορισμένα σημεία σε σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και φαίνεται πως υπάρχουν δύο σημεία τριβής που μπλοκάρουν τη διαπραγμάτευση: το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά και η Ελλάδα φαίνεται να είναι μόνη εναντίον όλων, αναφέρει η Le Figaro.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ