ΠΩΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ «ΕΘΑΨΑΝ» ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς Σαμαράς και Βενιζέλος «έθαψαν» την πρόταση της Ν.Δ. για την εξεταστική!

Πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση των δύο πρώην κυβερνητικών συνεταίρων, του Αντ. Σαμαρά και του Β. Βενιζέλου, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια. Τι είπαν πίσω από τις κλειστές πόρτες και πώς… έθαψαν τη δική τους πρόταση για εξεταστική.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι σε αυτή τη συνάντηση ουσιαστικά και κατόπιν πρότασης του Βενιζέλου συναποφασίστηκε να μην συζητηθεί η αντιπρόταση της Ν.Δ., να περιλάβει η εξεταστική όλη την περίοδο απ’ το 1981 και μετά!

Έτσι στην έναρξη της συζήτησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης (μετά από συνεννόηση με τον αρχηγό του…) δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα έφερνε προς συζήτηση την πρότασή του, αλλά θα τη φέρει αργότερα (!), ουσιαστικά δηλαδή την παρέπεμψε στις καλένδες, παρά τους λεονταρισμούς Σαμαρά περί του αντιθέτου, τις προηγούμενες μέρες…

Αυτή η εξέλιξη, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, προκάλεσε τη δυσφορία του Κ. Καραμανλή, του οποίου η υπογραφή στην πρόταση ήταν δεύτερη, μετά απ’ αυτή του Αντ. Σαμαρά.

Κι αυτό επειδή ο πρώην πρωθυπουργός έβλεπε στην πρόταση του κόμματός του την επί της ουσίας ακύρωση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, που επιμένει να εξεταστεί εκτός της περιόδου 2009-2014 (που προβλέπει η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ) και η δική του περίοδος, 2004-2009.

Μάλιστα είχε και πριν εκφράσει δυσφορία, επειδή πλην του Νικ. Κακλαμάνη δεν είχε βγει κανένα άλλο στέλεχος της Ν.Δ., ούτε επίσημα το κόμμα, να τον καλύψει για τις εναντίον του επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ και εκδοτικών συγκροτημάτων…

Κατά τις πληροφορίες μας,ο Βενιζέλος ζήτησε απ’ τον Σαμαρά να μην επιμείνει η Ν.Δ. στη συζήτηση της πρότασής του, επειδή όπως του τόνισε:

– Θα έρθω σε δύσκολη θέση, έχω σοβαρό πρόβλημα με τη Φώφη (!), η οποία ζητά ντε και καλά να καλύψουμε το Γιώργο κι αυτό μου δημιουργεί ζήτημα! Η Φώφη και άλλοι θέλουν επαναπροσέγγιση με το Γιώργο, ενόψει και της εκλογής του διαδόχου μου!

Ο Αντ.Σαμαράς αποδέχτηκε την πρόταση του πρώην συνεταίρου του, αν και όπως του είπε:

– Να δω τι θα κάνω κι εγώ με τον Καραμανλή…

Στο σημείο αυτό ο Βενιζέλος του αντέτεινε, ότι «τότε να το αφήσουμε καλύτερα, όπως σου είπα, γιατί πολλοί δικοί μου θα του «τα ρίξουν»!Μας συμφέρει και τους δυο, να δω τι θα κάνω με τη Φώφη και το Γιώργο»!

Κάπως έτσι «θάφτηκε» η… περήφανη πρόταση Σαμαρά για εξεταστική που θα έφτανε μόνο στο… ’81, δεν πήγαινε πίσω στην εποχή Τρικούπη!

newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ