15/04/2021

Μεγάλη Εβδομάδα Αγία Τρίτη ο Ελληνισμός ανέβηκε και ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά

Κύριε, η γυναίκα που έπεσε σε πολλές αμαρτίες, σαν ένοιωσε τη θεότητά σου, γίνηκε μυροφόρα και σε άλειψε με μυρουδικά πριν από τον ενταφιασμό σου και έλεγε οδυρόμενη: Αλλοίμονο σε μένα, γιατί μέσα μου είναι νύχτα κατασκότεινη και δίχως φεγγάρι, η μανία της ασωτείας κι ο έρωτας της αμαρτίας. Δέξου από μένα τις πηγές των δακρύων, εσύ που μεταλλάζεις με τα σύννεφα το νερό της θάλασσας. Λύγισε στ’ αναστενάγματα της καρδιάς μου, εσύ που έγειρες τον ουρανό και κατέβηκες στη γης. Θα καταφιλήσω τα άχραντα πόδια σου, και θα τα σφουγγίσω πάλι με τα πλοκάμια της κεφαλής μου• αυτά τα ποδάρια, που σαν η Εύα κατά το δειλινό, τ’ άκουσε να περπατάνε, από το φόβο της κρύφτηκε. Των αμαρτιών μου τα πλήθη και των κριμάτων σου την άβυσσο, ποιος μπορεί να τα εξιχνιάση, ψυχοσώστη Σωτήρα μου; Μην καταφρονέσης τη δούλη σου, εσύ που έχεις τ’ αμέτρητο έλεος.
Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού αποτελεί αναμφίβολα σπουδαιότατο σταθμό πλουσίου πνευματικού ανεφοδιασμού των ψυχών μας.
Η θύμιση των ιερών γεγονότων μαζί με τις θεσπέσιες ακολουθίες των αγίων ημερών, δημιουργούν ατμόσφαιρα κατάνυξης και περισυλλογής. Τα Άγια και Σεπτά Πάθη του Χριστού μας ελάχιστες ψυχές ανθρώπων αφήνουν ασυγκίνητες. Μόνο οι πωρωμένοι από την αμαρτία και το κακό άνθρωποι παραμένουν απαθείς τις άγιες αυτές ημέρες. Το μεγάλο πλήθος των ανθρώπων, οι οποίοι μάλλον θα μπορούσε κάποιος να τους χαρακτηρίσει αδιάφορους, αυτές τις άγιες ημέρες κατακλύζουν τους ναούς με τη «Σύνοψη» στο χέρι και σιγοψάλλουν μαζί με τους ψάλτες τους ύμνους των ιερών ακολουθιών.
Δυστυχώς για τον Ελληνισμό τα Αγια Πάθη δεν έχουν τελειωμό. Δυσυχώς οι διευθύνοντες τις ψυχές των ανθρώπων καταρφόνεσαν τους δούλους του Κυρίου και ούτε έδειξαν το άμετρο έλεος τους στις ζωές των πιστών Χριστιανών. Μεγάλη Βδομάδα του 2013 η Κύπρος κραμμάται επι ξύλου, κάτι παρόμοιο που προσπαθού να κάμου το 2015 στη ελλάδα.
Κύπρος: Η εν πολλαίς αμαρτίες της περιπεσούσας βουλής. Την Μεγάλη Τρίτη την ημέρα που ακούγεται το τροπάριο που συνέθεσε η Αγία μοναχή και ποιήτρια Κασσιανή, το αναφερόμενο στην πόρνη που άλειψε τους πόδας του Ιησού, το οποίο αρχίζει με τον στίχο “Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή…”, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα κυπριακή βουλή, ψήφισε την καταδίκη της χώρας και την παράδωσή της στους τοκογλύφους! Οι 29 κατασκευαστές προδοσίας με την ψήφο τους παρέδωσαν την Κύπρο στα αρπακτικά της «Γερμανίας Α.Ε» και των συνεταίρων της, στην μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών που λέγεται «ευρωζώνη», με διαρρηκτικό εργαλείο το ψευτονόμισμα που λέγεται «ευρώ»!
Σε αντίθεση όμως με την πόρνη του Ευαγγελίου, οι αγορασμένοι 29 δωσίλογοι, δεν θα μετανοήσουν, καθώς ήδη ενεταφίασαν εαυτούς εις τον άδη της λατρείας του χρήματος, εις τον άδη του μαμωνά και ως γνωστόν «εν τω άδη ουκ έστι μετανοια». Η θλίψη και η οργή περισσεύουν στην καρδιά του περήφανου Κυπριακού λαού καθώς η πατρίδα τους και πατρίδα μας η πολύπαθη Κύπρος ανεβαίνει μαζί με τον Κύριο των πάντων, τον δικό της γολγοθά. Όλος ο Ελληνισμός είναι δεμένος, εμπαιγμένος, εμπτυσμένος, και μαστιγωμένος σύρεται στο πραιτώριο, όπου οι ευρωπαίοι «ηγέτες» ως σύγχρονοι πιλάτοι, θα υποκύψουν στις κραυγές των «αγορών» δηλαδή των σύγχρονων φαρισαίων των οποίων είναι πνευματικοί απόγονοι και θα τον καταδικάσουν σε οικονομική σταύρωση. Ή Ελλάδα ήδη σταυρωμένη, παρακολουθούσε τον γολγοθά της Κύπρου και τροπον τινά ξανασταυρώνεται μαζί της!
Η πνευματική ευκαιρία όμως είναι μοναδική, καθώς όπως ακριβώς ο Χριστός με την διδαχή Του, τον Σταυρό και τον θάνατο και δια της αναστάσεως Του, μετέτρεψε την δουλεία των ανθρώπων σε θρίαμβο ελευθερίας από τα πάθη, έτσι και ο Ελληνισμός καλείται να οδηγήσει τους λαούς της γής σε ανάσταση, σε λύτρωση από την δουλεία των «αγορών» του χρήματος και σε νέα ζωή που θα έχει σαν μέγιστη αξία τον πολιτισμό της καρδιάς, την πνευματική υπόσταση του ανθρώπου, όπως ακριβώς τους δίδαξε με τα έργα του τόσες χιλιάδες χρόνια. Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι η πνευματική ευκαιρία που δίδεται στον Ελληνισμό δια της προδοσίας, δεν αμνηστεύει τους προδότες! Οι φαρισαίοι, ο Πιλάτος και προ πάντων ο Ιούδας δεν αμνηστεύθηκαν αλλά τιμωρήθηκαν σκληρά, ο Ιούδας κρεμάστηκε, ο Πιλάτος αποκεφαλίστηκε ή κατ΄άλλους αυτοκτόνησε και οι φαρισαίοι ζουν μέχρι σήμερα, μεταφέροντες από γενεά σε γενεά το αίμα του Χριστού μέσα στην φρικαλέα ψυχή τους!
Έτσι ακριβώς και οι σύγχρονοι φαρισαίοι, Πιλάτοι και προ πάντων οι σύγχρονοι Ιούδες, Ελλαδίτες και Κύπριοι. θα τιμωρηθούν σκληρότατα από τους πνευματικούς νόμους που έχει αποδειχθεί πληστάκις ότι διέπουν την Ιστορία της ανθρωπότητος!
Ντίνος Ορφανός ΤΡιμίκλινη
Email: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ