Επική Συνέντευξη Τσίπρα στο Πρακτορείο TASS για συνάντηση με Πούτιν: «Έτος Σταθμός για Ελλάδα και Ρωσία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΛίγο πριν την επίσκεψη του στη Ρωσία, η οποία έχει προκαλέσει τριγμούς σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS, Μιχαήλ Γκουζμάν.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ευκαιρία ουσιαστικής αναβάθμισης των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν συμφωνεί με τις κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Ρωσίας, καθώς αυτός είναι ένας δρόμος προς το πουθενά».

Και συνέχισε: «Μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική συνεργασία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει τα αγροτικά προϊόντα της στη Ρωσική Ομοσπονδία. όπως γνωρίζετε, τον τελευταίο χρόνο επλήγησαν οι σχέσεις αυτές καθώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μου δεν έκαναν αυτά που θα μπορούσαν να είχαν κάνει για να αποφύγουν αυτήν την παράλογη πολιτική κυρώσεων, κατά τη γνώμη μου, εν μέσω εντάσεων στην Ουκρανία. Το αποτέλεσμα είναι ότι το εμπάργκο που επιβλήθηκε και στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα έχει βλάψει σοβαρά την ελληνική οικονομία».

Ερωτηθείς για την ουκρανική κρίση, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε: «Είμαι υπέρ της διπλωματίας. Πιστεύω πως η επίτευξη των συμφωνιών του Μινσκ είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Νομίζω πως θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να σταματήσουν οι εντάσεις στην Ουκρανία».

Τελειώνοντας, σε ερώτηση για τη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας απάντησε: ‘Όπως το αντιλαμβάνομαι, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας θα πρέπει επίσης να συμπεριλαμβάνει και τη Ρωσία».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΑΠΟΔΟΣΗ: HELLASFORCE Διαβάστε όλοκληρη την συνέντευξη 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ