Ο κύριος επίτροπος οφείλει τωρα να απαιτήσει…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150420011640Σε αυτή την τρομακτική συγκυρία με την έκρηξη εισροής προσφύγων και μεταναστών, η Ελλάδα έχει την τύχη να διαθέτει στην αρμόδια θέση της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης έναν Έλληνα. Αυτό όμως από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα.
Αυτες τις κρίσιμες στιγμές ειναι απόλυτη αναγκαιότητα ο κύριος Δημητρης Αβραμόπουλος που γνωρίζει από πρώτο χέρι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, να απαιτήσει όσα είχε εξαγγείλει ο μακαρίτης Ζακ Μπαρό και ακόμα περισσότερα.
Πρωτο και κύριο θέμα: Η λειτουργια της Frontex. Ο οργανισμός που προστατεύει τα Ελληνικά, άρα και Ευρωπαϊκά σύνορα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως πάρεργο και να μετατραπεί άμεσα σε Europol. Με ότι αυτό συνεπάγεται.
Δεύτερο θέμα, η πίεση στην Τουρκία για να αποδεχθεί την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών που εισέρχονται από το έδαφος της, στους απόλυτους αριθμούς, χωρίς όριο.
Για τους πρόσφυγες, να υλοποιηθεί η διασπορά στις χώρες που είχε εξαγγείλει ο Ζακ Μπαρό.
Και βέβαια, η αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ που δεν αφορά μόνον την Ελλάδα αλλά ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό νότο.
Αυτες οι τέσσερις προτεραιότητες είναι ζωτικής σημασίας και πρεπει ο Έλληνας επιτροπος να τις απαιτήσει. Σήμερα κι’ όλας. Κανείς δεν θα του χρεώσει εμπάθεια, αφού θα πατήσει πάνω στα βήματα του (συντηρητικού) Ζακ Μπαρο, που μετά την επίσκεψη του στον Έβρο το 2009 είχε προβεί αμέσως στις σχετικές πρωτοβουλίες, που εγκατέλειψαν στην συνεχεια η κυβερνηση Παπανδρεου και οι συνεχιστές της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ