ΑΝΕΛ: Το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

newego LARGE t 1101 54351681

«Η νέα τραγωδία ανοιχτά της Λαμπεντούζα, αναδεικνύει για άλλη μία φορά με τον πλέον τραγικό τρόπο τις διεθνείς διαστάσεις του ολοένα διογκούμενου κύματος μεταναστών και προσφύγων. Το πρόβλημα της ραγδαίας αύξησης των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών σε καθημερινή, σχεδόν, βάση το καθιστά εκρηκτικό και, αν μη τι άλλο, απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση και ριζική αλλαγή αντιμετώπισής του σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την νέα τραγωδία.

Προσθέτει ότι το πρόβλημα «δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, που λόγω της γεωγραφικής θέσης της είναι πύλη εισόδου μεταναστών από τη Μ. Ανατολή, ούτε μόνο την Ιταλία, που επίσης είναι πύλη εισόδου από την Αφρική. Είναι πρόβλημα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της και η αντιμετώπισή του πρέπει να γίνει με τη σφραγίδα και τη συνολική ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση αυτού του πολυσύνθετου και ακανθώδους προβλήματος δεν πρέπει να επιβαρύνει μόνο αυτές τις δύο χώρες-πύλες της Μεσογείου, την Ιταλία και την Ελλάδα. Και, φυσικά, δεν έχει καμία θέση η εύκολη και ανέξοδη ρητορεία, ούτε η εκμετάλλευσή του για μικροκομματικές σκοπιμότητες» καταλήγει στην δήλωσή της εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ