9/05/2021

«Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, η κρίση θα μεταδοθεί»

varoufakis-630_7«Όποιος παίζει με την ιδέα της αποκοπής τμημάτων της ευρωζώνης, ελπίζοντας ότι η υπόλοιπη θα επιβιώσει, παίζει με τη φωτιά», υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο τηλεοπτικό δίκτυο «La Sexta» κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από δέκα ημέρες και μεταδόθηκε χθες.

«Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η υπόλοιπη Ευρώπη έχει πλέον οχυρωθεί έναντι της Ελλάδας και ότι η ΕΚΤ έχει πλέον εργαλεία στη διάθεσή της για να ακρωτηριάσει την Ελλάδα από την υπόλοιπη ευρωζώνη, εάν αυτό χρειάζεται, να καυτηριάσει την πληγή και να επιτρέψει στην υπόλοιπη ευρωζώνη να συνεχίσει», συνέχισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύει αυτό. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά οποιοδήποτε (κράτος) μέλος της ένωσης», πρόσθεσε, μιλώντας αγγλικά.

Επιπλέον, «μόλις μπει στο μυαλό του κόσμου ότι η νομισματική ένωση δεν διαρκεί για πάντα, θα αρχίσει η σπέκουλα… ποια (χώρα) θα είναι η επόμενη; Αυτή η ερώτηση είναι ο διαλύτης της νομισματικής ένωσης. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια, να κλιμακώνονται οι πολιτικές εντάσεις, να τρέπονται σε φυγή κεφάλαια», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών μαγνητοσκοπήθηκαν προτού ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δηλώσει το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον ότι η ευρωζώνη διαθέτει πλέον καλύτερους μηχανισμούς από ό,τι στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει μια νέα ελληνική κρίση χρέους, προειδοποιώντας όμως ότι θα εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ