Τόμσεν: Μέχρι τον Ιούνιο θα διαρκέσουν τα χρήματα της Αθήνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tomsen2Στο μπαράζ αναφορών για τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδα προστέθηκε και ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt εκτίμησε ότι τα χρήματα της Αθήνας θα διαρκέσουν πιθανότατα έως τον Ιούνιο.

«Το βάρος των πληρωμών που καλείται να καταβάλλει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία πριν ξεκινήσουν, οπότε να εκταμιευτούν δόσεις από τη βοήθεια», ανέφερε.

Ο μέχρι πρότινος «σκληρός» των δανειστών της τρόικα αναγνωρίζει πως υπάρχει μεγαλύτερη ώθηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο αποσαφήνισε πως οι εμπλεκόμενες πλευρές απέχουν ακόμη από το στόχο και χρειάζεται μεγαλύτερη επιτάχυνση για να υπάρξει έγκαιρα μια συμφωνία.

Ο επί σειρά ετών επικεφαλής του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα προειδοποίησε και για τους κινδύνους ενός Grexit, λέγοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα συνοδευτεί από προβλήματα.

 «Υπάρχει ο κίνδυνος να αντιμετωπιστεί η ευρωζώνη σαν μια ένωση που μπορείς να μπαίνεις και να βγαίνεις όποτε επιθυμείς» είπε ο Τόμσεν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ