Αμυντική συνεργασία συμφώνησαν Καμμένος – Αλ Σίσι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμυντική συνεργασία συμφώνησαν Καμμένος - Αλ Σίσι
Αμυντική συνεργασία συμφώνησαν Καμμένος – Αλ Σίσι

Στη σύσταση μικτής κατευθυντήριας επιτροπής συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου σε θέματα άμυνας συμφώνησαν ο πρόεδρος της Αιγύπτου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη μεταξύ τους συνάντηση στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πάνου Καμμένου στη χώρα.

Επικεφαλής της επιτροπής τέθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών και οι εργασίες της θα αρχίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Επίσης, συζήτησαν για τον αμυντικό σχεδιασμό των δύο χωρών μόλις καθοριστεί η ΑΟΖ Ελλάδος και Αιγύπτου.

Ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί σήμερα το Ελ Αλαμέιν για να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων τον Οκτώβριο του 1942.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα συμμετείχε στην ιστορική μάχη, με την 1η Ταξιαρχία -τρία τάγματα πεζικού, ένα σύνταγμα πεδινού πυροβολικού και ένα σύνταγμα αντιαρματικών πυροβόλων- υπό τον συνταγματάρχη Π. Κατσώτα και ήταν ενταγμένη στην 50η αγγλική μεραρχία «κρατούσα μέτωπο 9 χλμ. στον νότιο τομέα».

Κατά την επιχείρηση αντιπερισπασμού του 13ου Σώματος Στρατού στον νότιο τομέα -το βράδυ της 23ης προς 24ης Οκτωβρίου- η ελληνική ταξιαρχία έπαιξε σπουδαίο ρόλο «ανατρέψασα το έναντι αυτής 20ό Σύνταγμα ιταλικού πεζικού και δύο τάγματα Γερμανών αλεξιπτωτιστών, καταδιώξοσα δε και τον εχθρόν εις βάθος 160 χλμ.».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ