11/05/2021

Σύμβουλος Ομπάμα: Το Grexit δεν είναι ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε

Αντέχουν το Grexit οι γερμανικές τράπεζεςΠιέσεις στην Ελλάδα και τους πιστωτές της προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη ασκούν οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέισον Φούρμαν.

Σε δήλωσή στην τηλεόραση του Bloomberg ο Τζέισον Φούρμαν τόνισε ότι είναι για το συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών της και «όλου του κόσμου» να καθορισθούν οι διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και θα της δώσουν τη δυνατότητα να πληρώνει τα χρέη της.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν πεισθεί από τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων ότι θα περιορίζονταν οι επιπτώσεις από μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Δεν το θεωρώ ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε. Εάν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν μία διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν μόνο τρομερό για την Ελλάδα, θα ήταν πραγματικά ένας κίνδυνος που η παγκόσμια οικονομία δεν θέλει να διατρέξει».

Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα και τους αξιωματούχους που εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ να ανασκουμπωθούν και να κάνουν την τεχνική εργασία που χρειάζεται, δήλωσε ο Φούρμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ