Ανακάλυψα που λέτε (κατά λάθος) ένα site του ελληνικού κράτους μάλλον, το http://grect.com που φαίνεται να έχει σκοπό την προώθηση του σεμιναριακού τουρισμού. Διαφημίζει λοιπόν 5 κέντρα, τα εξής:
1. Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών
2. Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
3. Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
4. Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου
5. Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία
Πήρα κι εγώ να ψάξω να δω στο internet τι κάνει κάθε ένα από τα παραπάνω κέντρα για να βγάζει τα έξοδά του (και κυρίως του διοικητικού συμβουλίου του). Εξαιρουμένων των 2 (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, που δεν αναφέρει τίποτα στο site της, http://www.asfa.gr/) και 5 (Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, δεν βγάζω άκρη από το site τους, http://www.ioa.org.gr/) από τα υπόλοιπα τρία το 4 (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, http://www1.eplo.eu/) μοιάζει αυτοαναφορικό και δεν βλέπω να έχει έσοδα από συνέδρια και το 3 (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, http://www.eccd.gr/) φαίνεται να έχει πάψει να ασχολείται με το site του, άρα και με την αναζήτηση πελατών. Τέλος, το 1 (Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών), μαγαζί μεγάλο και πάνω στην παραλία (δείτε στο http://www.spetsesschool.gr/) για όλο το καλοκαίρι λέει ότι διοργανώνει ένα (1) συνέδριο τον Αύγουστο. Αυτά.
organise
Φυσικά on line διαθεσιμότητα και αιτήματα κρατήσεων ούτε κατά διάνοια, ούτε φυσικά τιμοκατάλογοι. Ο Κινέζος, ο Αυστραλός ή ο Αμερικάνος θα πρέπει να στείλει mail ή να πάρει τηλέφωνο για διοργανώσει ένα διεθνές συνέδριο σε ένα από τα παραπάνω κέντρα, αν φυσικά καταλάβει τα site τους και καταφέρει να βρει πώς να επικοινωνήσει μαζί τους. Πώς ζούνε αυτά τα μαγαζιά και ποιος πληρώνει τους μισθούς τους; Πόσο δύσκολο είναι να οργανωθούν και να αποκτήσουν μέρος της παγκόσμιας αγοράς; Ή μήπως είμαστε υπεράνω χρημάτων και προτιμούμε να διαφυλάττουμε το Ελληνικό Πνεύμα σε άδεια ντουβάρια για κάποιες επόμενες γενεές;