24/07/2021

Ορίστε ποιους προωθεί το MEGA! Δικαίωση του Olympia

unnamedcebcceb5ceb3ceb1

Δεν πέρασε ούτε μήνας από τότε που καταγγείλαμε το αίσχος του M(ου)EGA, το οποίο καθημερινά διαφήμιζε ενεχυροδανειστήρια και συγκεκριμένα του κ.Ριχάρχου. Οι εξελίξεις δεν άργησαν να μας επιβεβαιώσουν, την Παρασκευή οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα  ο περιβόητος «ενεχυροδανειστής» Ριχάρδος, λόγω απόκρυψης συναλλαγών που προέκυψαν από πελάτες του οι οποίοι δεν έλαβαν τα απαιτούμενα εκ του νόμου φορολογικά στοιχεία για αγορές αντικειμένων αξίας ύψους άνω των 500 ευρώ. Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψή του και μέσα σε διάστημα μικρότερο του έτους, και έγινε την Πέμπτη μετά από επιτόπιο έπειτα από φορολογικό έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.Ακολούθησε λεπτομερής φορολογικός έλεγχος και συλλέχθηκαν φορολογικά και λοιπά στοιχεία προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα απασχολούνταν δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ο 48χρονος Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς συνελήφθη για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας στις 14 Ιουλίου του 2014. Όλα ξεκίνησαν από τους ελέγχους που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο καταστήματα ιδιοκτησίας του, στα οποία κανονικά θα έπρεπε βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών να φυλάσσονται για ένα μήνα τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο. Αν και στο βιβλίο που τηρούσε η επιχείρηση υπήρχαν εγγραφές αντικειμένων αξίας άνω των 70.000 ευρώ, αυτά δεν βρέθηκαν.

Ο ίδιος αρνήθηκε να υποδείξει τους χώρους όπου φυλάσσονται τα συγκεκριμένα τιμαλφή, όπως ορίζει ο νόμος για να είναι δυνατός ο έλεγχός τους, χωρίς να αποδεικνύει έτσι ότι βρίσκονται σε ασφάλεια και να γεννά υποψίες ότι τα ιδιοποιήθηκε παρανόμως μαζί με άγνωστους συνεργούς του. Έτσι, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα και παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση του συγκεκριμένου ατόμου έχει απασχολήσει μέχρι και τη Βουλή, με τις δραστηριότητές του να δείχνουν «πολυποίκιλες» και εξαιρετικά υψηλού εισαγγελικού «ενδιαφέροντος».Σχετική ερώτηση για το ποιός καλύπτει τα ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος είχε κατατεθεί και από το Βουλευτή κ.Νικολόπουλο το 2013 όπου έφερνε στο φως όλη τη βρώμικη δραστηριότητα του. Αν και όλα ήταν γνωστά για τον εν λόγω επιχειρηματία κανείς δεν τον “άγγιζε” και το κανάλι της προπαγάνδας συνέχιζε να τον προωθεί καθημερινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ