Πλαστά βιβλία τα κόμματα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον τέταρτο ειδικό ανακριτή ο Θεόδωρος Τσουκάτος για την υπόθεση της Siemens. Του επιβλήθηκε εγγύηση 100.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο κ. Τσουκάτος κατηγορείται ότι πήρε 1.012.000 Ευρώ από τον Μ. Χριστοφοράκο το 1999 «σε σχέση με τη σύναψη εκτελεστών παραγγελιών στα πλαίσια της προγραμματικής συμφωνίας 8002/1997, η δε ζημία που προξένησαν σε βάρος του Οργανισμού υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ».

tsoukatos09Σε δήλωση του ο κ. Τσουκάτος υποστήριξε ότι το 1.000.000 γερμανικά μάρκα χρησιμοποιήθηκαν για οικονομική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, κάτι που βεβαιώνουν τόσο ο ισολογισμός του 1999 όσο και η κατάθεση του πρώην ταμία του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Αυγερινού. Τόνισε, επίσης, ότι στην οικονομική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ και στην οικονομική επιτροπή «δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ».

Στο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του επίσημου ΠΑΣΟΚ ότι το ποσό δεν βρέθηκε στα κατάστιχα της οικονομικής επιτροπής του επειδή όπως «γνωρίζουν οι πάντες άριστα, καμιά μεγάλη χορηγία (άνω του τότε νομίμου ορίου των 10.000.000 δρχ. και σήμερα των 15.000 ευρώ) δεν αναγραφόταν στα επίσημα βιβλία…Αν συνέβαινε, τα βιβλία θα απορρίπτονταν κατά το νόμιμο έλεγχό τους από τη Βουλή και οι συνέπειες θα ήταν πέραν των ποινικών κυρώσεων για την παραβίαση του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, η μείωση κατά 50% της ετήσιας κρατικής χορηγίαςΚανένας προεκλογικός αγώνας δεν κόστιζε μόνο τα δηλούμενα ποσά και κανένα επίσημο βιβλίο δεν απεικόνιζε την ακριβή οικονομική κατάσταση (εισπράξεις – πληρωμές) του κόμματος…είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, πως άλλη η εικόνα των βιβλίων και άλλη η πραγματικότητα του ταμείου»

Είπε δηλαδή ξεκάθαρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι γνωρίζει πολλά, πως ότι οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις στο ΠΑΣΟΚ δεν καταγράφονται στα επίσημα βιβλία του κόμματος (!!!).

www.antinews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ