Νίκη Τσίπρα στα σημεία με αριστερή φρασεολογία αλλά και ενδείξεις συμβιβασμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη Τσίπρα στα σημεία με αριστερή φρασεολογία αλλά και ενδείξεις συμβιβασμού

Νίκη Τσίπρα θεωρούν κύκλοι του Μαξίμου την πλειοψηφία με την οποία η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την πολιτική απόφαση που ήθελε ο πρωθυπουργός και απέρριψε με ψήφους 95 έναντι 75 και ένα λευκό σειρά τροπολογιών, μεταξύ των οποίων και την πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Στο σχέδιο της πολιτικής απόφασης τονίζεται -με την πάγια αριστερή φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ- ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία» και επισημαίνεται ότι τέσσερις μήνες τώρα «αρνούμαστε τα ιταμά τελεσίγραφα».

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην πολιτική απόφαση, το ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τα τελεσίγραφα δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση, δείκχνοντας έτσι την πρόθεση του Μαξίμου να υπαναχωρήσει σε συγκεκριμένα θέματα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. Παράλληλα σημειώνεται ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι αντίπαλοι της συνοχής των ευρωπαϊκών λαών είναι οι φανατικοί της λιτότητας που υπονομεύουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υιοθετώντας αδιάλλακτες θέσεις και επιχειρώντας τον πιστωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας.

«Όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με την φωτιά», υπογραμμίζεται, ενώ επίσης τονίζεται ότι «αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία, ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων και των δανείων».

Υπενθυμίζεται ότι το κείμενο που είχε καταθέσει η Αριστερή Πλατφόρμα αναφερόταν ότι η κυβέρνηση, εφόσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια «εκβιαστική» τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του και δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ.

Επιπλέον, σημειωνόταν στο κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας, η κυβέρνηση οφείλει να δηλώσει ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό , πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε και το κείμενο αυτό και τρείς ακόμη τροπολογίες που κατέθεσε ο Ανδρέας Καρίτζης που επί της ουσίας ζητούσε την αποχώρηση της κυβέρνησης από το Brussels Group,συνέχιση των διαπραγματεύσεων μόνο σε υψηλό πολιτικό επίπεδο και αν είναι αναγκαία την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ