Νέα επίθεση των εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ στον υπόδικο κ. Γεωργίου !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ELSTATΖητούν την απομάκρυνση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδ. Γεωργίου

Την απομάκρυνση του Ανδρέα Γεωργίου από τη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ζητά με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Οι Θεσμοί προηγούνται της κυβέρνησης

«Όλα τα είχε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργος Χουλιαράκης και βασικός διαπραγματευτής της Ελλάδος στο Brussels Group, ο Ανδρέας Γεωργίου, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ του έλειπε. Πράκτοράς μου με ενημέρωσε ότι κατά τις συνομιλίες του Brussels Group στις Βρυξέλλες στέλεχος της τρόϊκας εμφάνισε αιφνιδιαστικά στον κ.Χουλιαράκη ένα προσχέδιο νομοσχεδίου σχετικό με την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.

Μαθαίνω πως ο πρόεδρος του ΣΟΕ έκπληκτος διαπίστωσε ότι το εν λόγω προσχέδιο είχε συνταχθεί από τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και έφερε φαρδιά –πλατιά την υπογραφή του.

Φαίνεται πως ο κ. Γεωργίου εξακολουθεί να αισθάνεται πιο άνετα με τους παλιούς συναδέλφους του στο ΔΝΤ απ’ ότι με την Ελληνική διοίκηση. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι το σχέδιο νόμου πρώτα βρέθηκε στα χέρια των θεσμών και μετά στα χέρια των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών.» -ΤΟ ΒΗΜΑ 24 ΜΑΪΟΥ 2015

Το δημοσίευμα του Βήματος που δεν έχει διαψευσθεί, επιβεβαιώνει ότι ο κ. Γεωργίου σ’ αυτή τη κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων που αφορούν το μέλλον της χώρας εισέρχεται στις διαπραγματεύσεις στο πλάι των δανειστών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος των Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ πολλές φορές στο παρελθόν έχει καταγγείλει τον κ. Γεωργίου ότι λειτουργεί ως υπάλληλος των δανειστών σε αποστολή εκτός έδρας και όχι σαν υπάλληλος του ελληνικού κράτους.

Σήμερα αποδεικνύεται με αδιάσειστα στοιχεία ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ λειτουργούσε και λειτουργεί υπεράνω των ελληνικών κυβερνήσεων. Τα αιτήματά του δεν τα υποβάλλει εντός χώρας αλλά εκτός χώρας, εκβιάζοντας για την ικανοποίησή τους, με τη δανειοδότηση της χώρας. Είναι ασύλληπτο όμως, εν ονόματι της ανεξαρτησίας μας από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεικνύεται η εξάρτησή του από ξένα κέντρα.

Το επιχείρημα για περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της ΕΛΣΤΑΤ με απλά λόγια σημαίνει περαιτέρω εξάρτησή της από αλλότρια συμφέροντα. Άλλωστε σήμερα με τις έπ’ άπειρο τροποποιήσεις που έγιναν στον ιδρυτικό νόμο, η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ «είναι ένας ψευδόκοσμος, όπου η ονομασία της εξαπατά την έννοια της».

Σήμερα γίνεται φανερό αυτό που «κρυφίως και ανά την πόλιν» λέγεται ότι εκτός από την τρόικα εξωτερικού υπάρχει και τρόικα εσωτερικού που υποβάλλει όρους και επιβάλλει εκβιασμούς στη χώρα για να δανειοδοτηθεί.

Η κυβέρνηση σήμερα οφείλει να αντιληφθεί ότι οι αριθμοί παράγουν πολιτική. Αν θέλουν λοιπόν να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι τα νούμερα είναι αξιόπιστα και χωρίς επιρροές, όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από ξένους «θεσμικούς» παράγοντες, θα πρέπει να έχουν μια πραγματικά ανεξάρτητη και αξιόπιστη Εθνική Στατιστική. Για να γίνει αυτό, στο περιτύλιγμα της υφιστάμενης «ανεξαρτησίας μας», πρέπει να δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει με τον κ. Γεωργίου στα ηνία της ΕΛΣΤΑΤ αφού ο ίδιος υπονόμευσε όχι μόνο την ανεξαρτησία μας αλλά και με το διοικητικό του έργο, μπλόκαρε το έργο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η θεσμική φυσιογνωμία της υπηρεσίας μας πρέπει να αποκατασταθεί με την επαναφορά του ιδρυτικού της νόμου, που είναι ένας από τους πιο σύγχρονους στην ευρωπαϊκή ένωση.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ούτως ή άλλως ελέγχονται από τη Eurostat, δεν χρειάζεται λοιπόν επιπλέον να διοικείται από τους δανειστές.

Ζητάμε λοιπόν για μια ακόμη φορά την απομάκρυνση του κ. Γεωργίου ο οποίος έκλεισε την πόρτα της ανεξαρτησίας μας μετατρέποντας την ΕΛΣΤΑΤ σε φυλάκιο των θεσμών.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ