H DIE WELT επιβεβαιώνει πλήρως το Ολυμπία για τον βρώμικο ρόλο Σόιμπλε – ΔΝΤ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DIE WELT ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΕΡΚΕΛ

“Δεν είναι παράφρονας ο Σόιμπλε. Η απόφαση του να ασπαστεί θερμά τις θέσεις του ΔΝΤ και να οδηγήσει την Ελλάδα σε ασφυξία είναι απόλυτα συνειδητή με βρώμικες πολιτικές προεκτάσεις.”

Αυτό γράφαμε αποκαλύπτοντας την συμπαιγνία Σόιμπλε – ΔΝΤ και ντόπιου μαύρου μετώπου.

Δείτε τώρα τι γράφει η Die Welt για το θέμα, αναλύοντας τον ρόλο του Σόιμπλε:

Διαμάχη  ανάμεσα στην καγκελάριο Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προκαλεί το ελληνικό ζήτημα και συγκεκριμένα η προοπτική ενός Grexit σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Όπως τονίζει, η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να αφήσει την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη, σε αντίθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που θεωρεί απαραίτητο το Grexit και μάλιστα κινείται παρασκηνιακά για το πετύχει.

Όπως γράφει η εφημερίδα δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα επικρατήσει αφού η καγκελάριος έχει την εξουσία αλλά ο Σόιμπλε έχει έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο, το ΔΝΤ, το οποίο χρησιμοποιεί για να πιέσει την Μέρκελ και την Ελλάδα.

Επικαλούμενη την πρόσφατη δήλωση του Ν. Βούτση για τη μη αποπληρωμή δόσης προς το Ταμείο, η Die Welt αναφέρει ότι αν και η Κομισιόν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε κάποιες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, το Ταμείο επιμένει ότι η χώρα μας πρέπει να αποπληρώσει τα δάνεια στο ακέραιο και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλιώς δεν μπορεί να λάβει μέρος σε μελλοντικά προγράμματα βοήθειας. (μετάφραση από το enikonomia.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ