ΑΘΛΙΟΙ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗΔΕΣ! Θέλουν φορολογική ασυλία για τις γερμανικες πολυεθνικές και προώθηση των ανώνυμων γενοσήμων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150605023523Τα δυο σημεία της πρότασης που ρίχνουν τις μάσκες.
Η απόρριψη της φορολογίας στις τριγωνικές πωλήσεις (!!) που επηρεάζει βεβαίως τις πολυεθνικές, κυρίως τις γερμανικές.
Η αναίσχυντη προώθηση και προστασία στα ανώνυμα γενόσημα, για να βυθίσει την Ελλάδα στην εξάρτηση καταστρέφοντας την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Όπως έγινε στην Αργεντινή.

Οι ακραίες θέσεις με τις οποίες εκβιάζουν την Ελλάδα οι δανειστές, πιέζοντας για νέα σκληρά μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016, για μία ακόμη φορά βάζουν στο στόχαστρο τον τομέα της Υγείας.
Παρά τις αιματηρές περικοπές των τελευταίων ετών στις δαπάνες για την υγεία, οι οποίες οδήγησαν σε κατάσταση υγειονομικής κρίσης τη χώρα, οι δανειστές επαναφέρουν στο τραπέζι νέες μειώσεις, ειδικά για τον τομέα του φαρμάκου.
Παρά το γεγονός ότι η φαρμακευτική δαπάνη έχει περιοριστεί στο ανεπαρκές επίπεδο των 2 δισ. ευρώ, ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξήγγειλε, μόλις χθες, νέο rebate με βάση τον όγκο των πωλήσεων, ότι άμεσα θα λειτουργήσει η επιτροπή διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ για το φάρμακο, ενώ προγραμματίζονται διαρθρωτικά μέτρα για τον έλεγχο της συνταγογράφησης, ώστε να προκύψει επιπλέον εξοικονόμηση, οι θεσμοί ζητούν νέες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων και πλήρη εφαρμογή της συνταγογράφησης με δραστική ουσία.
«Με μεγάλη έκπληξη βλέπουμε ότι έχουν βάλει πρώτο προαπαιτούμενο την υγεία» αναφέρουν κύκλοι της φαρμακοβιομηχανίας, καθώς οι παραπάνω παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας, αλλά και η εγκύκλιος η οποία δίνει τη δυνατότητα να υποδεικνύει και εμπορική ονομασία ο γιατρός στη συνταγογράφηση, αποτελούν διαρθρωτικά μέτρα ικανά να αποφέρουν σημαντική εξοικονόμηση στο σύστημα, αλλά και να αυξήσουν τη διείσδυση των εγχωρίως παραγόμενων οικονομικών φαρμάκων.
Αντίθετα, οι θεσμοί απαιτούν πιο σκληρή εφαρμογή της συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας, χωρίς εξαιρέσεις, δηλαδή στην ουσία ζητούν να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουρουμπλή, καθώς και νέες μειώσεις στις τιμές κυρίως των παλιών, φθηνών φαρμάκων.
Όπως σημειώνουν οι πηγές της φαρμακοβιομηχανίας, τα παλιά φάρμακα έχουν ήδη υποστεί μείωση κατά 60% τα προηγούμενα χρόνια, με τη μέση τιμή τους να βρίσκεται στα 8 ευρώ. Τώρα, οι δανειστές ζητούν οι τιμές να πέσουν στο 32,5% των πρωτοτύπων.
Την ίδια ώρα, όμως, δεν ασχολείται κανείς από τους θεσμούς, ούτε με το μεγάλο αριθμό συνταγών στην Ελλάδα ούτε με τις τιμές των ακριβών φαρμάκων, τα οποία κατά μέσο όρο κοστίζουν 45 ευρώ, προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Οι θεσμοί δε, φαίνεται πως αγνοούν «κατά περίεργο τρόπο» ότι τα προηγούμενα χρόνια η φαρμακευτική δαπάνη είχε αυξηθεί ακριβώς λόγω του φαινομένου της υποκατάστασης, δηλαδή νεότερα και ακριβότερα φάρμακα, ίσης όμως θεραπευτικής αξίας, έπαιρναν τη θέση παλιών, καταξιωμένων και σημαντικά φθηνότερων φαρμάκων, στις θεραπείες.
Οι «προκλητικές απαιτήσεις» των θεσμών, θα οδηγήσουν σε μονοπωλιακές καταστάσεις και στρεβλώσεις την αγορά του φαρμάκου, καθώς και σε πλήρη εξάρτηση από εισαγόμενα φάρμακα και πολυεθνικές γενοσήμων, τονίζουν οι κύκλοι της φαρμακοβιομηχανίας.Υπενθυμίζουν, επίσης, ότι αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας γενόσημα, συχνά παραγόμενα σε τρίτες χώρες, πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αποσυρθεί από τα ράφια των φαρμακείων σε μία σειρά από ξένες αγορές. «Πρόκειται για σκευάσματα, τα οποία ο Έλληνας ασθενής δεν θα μπορεί να εμπιστευθεί». Από την άλλη, μία τέτοια εξέλιξη θα σημάνει τη διάλυση της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου, προειδοποιούν οι ίδιες πηγές.«Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του» σχολιάζουν με νόημα.
Σημειώνουμε, ότι αργά το βράδυ της Πέμπτης, 4 Ιουνίου, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δήλωναν ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση, η σύγκριση δε με την πρόταση της ελληνικής πλευράς «αποκαλύπτει ποιοι θέλουν τη χώρα εγκλωβισμένη και τι συμφέροντα εξυπηρετούν». Οι απαιτήσεις για την υγεία φέρονται να αποτελούν ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα…
http://www.newsbomb.gr/ygeia/farmako/story/593596/akraies-apaitiseis-ton-thesmon-gia-tin-ygeia-kai-to-farmako#ixzz3cBbdytzr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ