ΕΥΠ, Σεχτα, Βλαστός, Δημητράκης, Σκοπιανοί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ η ΕΥΠ γνώριζε πριν τον Δεκέμβρη ότι παρακρατικά στοιχεία από τα Σκόπια είχαν έρθει στην Ελλάδα, το έκαναν γαργάρα. Όχι μόνο αυτό αλλά σε μια περίπτωση τουλάχιστον (που γνωρίζουμε), Σκοπιανός που συνελήφθει στο Σύνταγμα από τους Δελτάδες επιχειρήθηκε να αφεθεί ελεύθερος με σήμα ΕΥΠ – ΓΑΔΑ – Πεζοδρόμιο μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό δεν έγινε γιατί ο επικεφαλής της Δέλτα όχι μόνο δεν δέχθηκε να τον αφήσει αφού υπήρχε αυτόφωρη κακουργηματική πράξη, αλλά πίεσε για να μάθει ποιός έδωσε την εντολή.

Η Σέχτα στην επίθεση του Άλτερ χρησιμοποιεί συγκεκριμένη βόμβα για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τον Απρίλη Σκοπιανός συλλαμβάνεται να μεταφέρει ίδια βόμβα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε. Τώρα από τις συνομιλίες βγαίνει ότι ο Σκοπιανός εκτελούσε εντολές του Βλαστού και μάλιστα ο Βλαστός ανησύχησε έντονα όταν έμαθε τη σύλληψη του. Μίλησε μάλιστα επί μακρόν με τον Τρομπούκη για το συγκεκριμένο συμβάν. Το ίδιο ανήσυχος φάνηκε και ο Τρομπούκης.

Στοιχεία μέσα στην ΕΥΠ εκτός από τις εντολές απελευθέρωσης τέτοιων στοιχείων, έδιναν ως φαίνεται και πληροφορίες στους συμμορίτες για τις κινήσεις της υπηρεσίας. Έτσι οι τελευταίοι γνώριζαν ότι παρακολουθούνται και οι τελευταίες συνομιλίες ήταν φειδωλές και συνθηματικές.

Τέλος, ακούγεται έντονα ότι ο έγκλειστος για ληστεία τράπεζας και απόπειρα δολοφονίας Δημητράκης είχε ενταχθεί από την πρώτη στιγμή στην ομάδα Βλαστού.

Μην ξεχνάμε και την υπόθεση της μεγάλης ληστείας της χρηματαποστολής της Ηλιούπολης όπου το συντονισμένο σχέδιο όπου ανήλικοι μαθητές χρησιμοποιήθηκαν σαν ανθρώπινη ασπίδα, περιλάμβανε και μια μπουλντόζα. Εδώ έχουμε εμπλοκή της ΕΥΠ (γιατί άραγε) αλλά και μια περίεργη απεμπλοκή της ΕΥΠ (αυτό πλέον εξηγείται εύκολα).

ΥΓ. Γιατί χρειάστηκε ο Μαρκογιαννάκης να “καθαρίσει” τη μισή ΕΥΠ για να ξεδιαλύνει την υπόθεση Τρομπούκη;

Η ΕΛΑΣ περιμένει πάντως και νέα “τρομοκρατικά” χτυπήματα εκφοβισμού. Ίσως και σε υψηλόβαθμα στελέχη αστυνομίας – δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ