Ιστορική Ανακωχή Καραμανλή – Μπόμπολα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ethnos_vlastosΓράφει η Trolympia

Φαίνεται πως οδεύουμε σε έναν ιστορικό συμβιβασμό αφού ο Πρωθυπουργός διάκειται θετικά στο να εφαρμόσει το μοντέλο Άκτωρα στην οικονομική διακυβέρνηση του τόπου. Ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανακαλέσει και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που είχε απευθύνει στο παρελθόν, βλέποντας πλέον ότι το μόνο μακρόπνοο και λειτουργικό σχέδιο επιτυχίας είναι αυτό των νταβατζήδων.

Οι πρώτες διερευνητικές κρούσεις έχουν γίνει και απομένουν τα ανταλλάγματα που θα ζητήσει ο επιχειρηματίας για να προσφέρει τεχνογνωσία και μέσα ώστε η κυβέρνηση να βγει από το διαφαινόμενο οικονομικό αδιέξοδο. Συγκεκριμένα ο μεγαλοπαράγοντας έχει ζητήσει -μεταξύ άλλων – την εκμετάλλευση των οδών Πανεπιστημίου, Ακαδημίας και Β. Σοφίας την οποία και θα μετονομάσει σε Οδό Κάτιας Μακρή. Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι είναι η απαίτηση εκμετάλλευσης και της Ιπποκράτους λόγω της σθεναρής αντίστασης που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ ζητώντας προμήθεια από τα εκεί διόδια (για να μη χαλάσει το προξενιό).

Ο Κύριος Βλαστός, γνωστός για την αποτελεσματικότητα του έχει σίγουρη τη θέση του Υφ. Οικονομικών και εισπρακτικής πολιτικής αναλαμβάνοντας τη δύσκολη “μπουγάδα” και τα μέτρα “λουκούμια” για να πάψει επιτέλους η εισφοροδιαφυγή. Βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η απομάκρυνση του κυρίου Μαρκογιαννάκη από το ΥΔΤ λόγω της τοποθέτησης του κυρίου Τρομπούκη με έμφαση στα θέματα της λαθρομετανάστευσης. Ο κύριος Τρομπούκης αντιτίθεται στην κατασκευή κέντρων υποδοχής των μεταναστών αφού θεωρεί ότι έτσι περιορίζονται οι προσωπικές ελευθερίες. Αντ’ αυτού προτείνει την παραδοσιακή μέθοδο της αλυσίδας ποδιού με σιδερένια μπάλα και την επαγγελματική αποκατάσταση όλων των μεταναστών σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης. Παράλληλα ακυρώθηκαν όλες οι συμφωνίες για προμήθεια οχημάτων του δημοσίου αφού κρίθηκαν ασύμφορες σε σύγκριση με το κόστος κτήσης αντίστοιχων, ελαφρά μεταχειρισμένων οχημάτων από το Παλέρμο, τα Τίρανα και την Πρίστινα.

Πέραν των δημοσιονομικών, η κυβέρνηση θεωρεί πως με αυτή την κίνηση θα μπορέσει να εξοντώσει (κυριολεκτικά) και τους πολιτικούς της αντιπάλους  αλλά και τους εσωκομματικούς αντάρτες που δεν αντέχουν τη μπουγάδα, τα λουκούμια και παρεμφερή εδέσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ