Η Ντόρα κατάλαβε τη δυσμενή θέση που βρίσκεται στο εκλογικό σώμα… Ανασχηματισμός προ των πυλών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δηλώσεις υποταγής και αφαίρεσης κάθε σκιάς ηγετικών προσδοκιών από το προφίλ της κάνει πλέον η Ντόρα Μπακογιάννη. Σε αυτό συνηγόρησε και η αρνητική αντιμετώπιση που έχει ακόμα και από βουλευτές παραδοσιακά “δικούς” της. Οι πρόσφατες εκλογές στην ΟΝΝΕΔ ήταν ένα δείγμα για την περιθωριοποίηση από τα κομματικά τεκταινόμενα όπου παρέμεινε απλός θεατής για πρώτη φορά (ως οικογένειακός πόλος) τα τελευταία 30 χρόνια.

Η αλλάγή πλεύσης της λύνει και τα χέρια Καραμανλή που θα κινηθεί πλέον σε αντίθετη κατεύθυνση από ότι έκανε στις άλλες “διορθωτικές” κινήσεις. Για το χρόνο του ανασχηματισμού αλλά και τις εκπλήξεις θα τα πούμε σε λίγο…

Η ΥΠΕΞ αναζητεί τώρα ρόλο συμμετοχής σε κυβέρνηση και κόμμα γνωρίζοντας ότι οι απώλειες της στον κομματικό μηχανισμό είναι ένα απλό δείγμα από τις τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί το προφίλ της κοινωνικά. Διαβάστε τις δηλώσεις από το Antinews και την Ελευθεροτυπία.

Dorakolokotr23«Θα πάω σε όποιο υπουργείο μου αναθέσει ο Πρωθυπουργός . Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει αν κάνει ή όχι το έργο σου… Εμείς έχουμε ένα Πρωθυπουργό κεντρικό σύστημα, όπου  ο Πρωθυπουργός έχει την αρμοδιότητα να επιλέγει τους συνεργάτες του. Εκείνος δίνει λογαριασμό στον Ελληνικό λαό. .. Όποιος θέλει να με «χτυπάει» να «χτυπάει εμένα και όχι την οικογένειά μου. Εγώ ναι είμαι πολιτικός, ναι είμαι μάχιμη πολιτικός, ναι είμαι και γυναίκα, αλλά καλά θα κάνουν να τα βάζουν με μένα και όχι με την οικογένειά μου. Αυτού του είδους τα χτυπήματα είναι σαφώς κάτω από το η ζώνη και τα οποία απλώς θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα άλλο κλίμα. Η επόμενη μέρα στη Ν. Δ θα αργήσει. Θα υπάρξει, αλλά θα αργήσει. Ο Κ. Καραμανλής είναι ένας αρχηγός ο οποίος είναι ο μόνος αρχηγός στη Ν.Δ. που δεν έχει εσωτερικό πρόβλημα, δεν έχει εσωτερικό πρόβλημα, δεν έχει εσωκομματική αντιπολίτευση, Είναι ο μόνος αρχηγός της Ν.Δ., ο οποίος έχει την απόλυτη υποστήριξη του συνόλου του κόμματος και άρα τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει….»

 Αυτά τα σημαντικά δήλωσε σήμερα το πρωί στο Mega η Ντόρα Μπακογιάννη κηρύσσοντας την μάχη για τον  ανασχηματισμό, που θα διεξαχθεί όσο ο λαός και η πολιτική ηγεσία του θα κάνουν τα μπάνια τους, αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Καραμανλής θα παρουσιάσει την κυβέρνησή του μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

 Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι η κ. Μπακογιάννη ζητάει να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο (Άμυνας;) επειδή κρίνει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει πλέον στην αντιπαράθεσή της με το διπλωματικό κατεστημένο, που κορυφώθηκε ως γνωστόν με την υπόθεση του σήματος για τον Καράβελλα. Με τα ελληνοτουρκικά και άλλα εθνικά θέματα να οξύνονται συνεχώς η κ. Μπακογιάννη εκτιμά πλέον ότι η παραμονή της στο υπουργείο Εξωτερικών θα είναι καταστροφική για την υπόλοιπη πολιτική καριέρα της.

 

Την ίδια στιγμή εντείνεται η εσωκομματική κριτική εναντίον της με κομματικά στελέχη και βουλευτές να λένε ότι δεν μπορεί η ΝΔ να χρεώνεται τον Χριστοφοράκο και την Ζήμενς όταν το μόνο που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ήταν οι όποιες σχέσεις τους με την οικογένεια Μητσοτάκη.

 dorakk09

Η δήλωσή της  «καλά θα κάνουν να τα βάζουν με μένα και όχι με την οικογένειά μου» ερμηνεύεται λοιπόν και ως σαφής προειδοποίηση κήρυξης πολέμου εκ μέρους της εν όψει των πρωτοβουλιών που αναμένεται να πάρει το Μαξίμου με την έκδοση του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα την οποία στο υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένουν να γίνει πριν  από τα εγκαίνια της ΔΕΘ και θα επιτρέψει στον Καραμανλή να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Τις εντυπώσεις σε βάρος της οικογένειας Μητσοτάκη ενισχύει και σημερινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», σύμφωνα με το οποίο συμπαραστάτης του Μιχάλη Χριστοφοράκου εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens Karl-Hermann Baumann, ο οποίος λέγεται ότι κινεί γη και ουρανό για την «προστασία» του φίλου του.

Το καλοκαίρι του 2007 και ενώ οι αποκαλύψεις για τα μαύρα ταμεία κύκλωναν και τον Μιχ. Χριστοφοράκο, το ζεύγος Baumann προσεκλήθη και φιλοξενήθηκε στην Τήνο από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Ελλάδος. Η φιλοξενία του (από τις 20 μέχρι τις 29 Αυγούστου 2007) περιείχε και πρόσκληση σε γαμήλια δεξίωση στην οικία Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων (25/8) και ακολούθως σε δείπνο που προς τιμήν του παρέθεσε η οικογένεια (27/8).

Όπως προκύπτει από παραστατικά της δικογραφίας, μετά το ταξίδι ο Dr Baumann έγραψε επιστολή προς τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Την απέστειλε, όπου του υπέδειξε δια της γραμματέως του, η κ. Αικ. Τσακάλου, δηλαδή στην Αραβαντινού. Αυτό φαίνεται από τη σχετική αλληλογραφία της 20ής Σεπτεμβρίου 2007 μεταξύ Μονάχου και Αθήνας, για τις επιστολές αβρότητας του ζεύγους Baumann προς τον επίτιμο και τη φιλόξενη οικογένειά του.*

(http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=64113)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ