Το χρέος ξεπέρασε τα 178,8 δισ. ευρώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αποτελέσματα από το μεγάλο πλιάτσικο (2003). Έπειτα δόθηκε το δαχτυλίδι και οι Ελληναράδες έγιναν Ουρουγουανοί κοσμοπολίτες.
Γενική «κατάπτωση» των δημοσιονομικών στόχων που είχε θέσει η κυβέρνηση παρατηρείται στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου.
Μετά τον εκτροχιασμό των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού που καταγράφηκε στο παραπάνω διάστημα, τα στοιχεία για το δημόσιο χρέος που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταδεικνύουν σημαντικές αποκλίσεις από τους ετήσιους στόχους. Ετσι, για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί μέχρι το τέλος του έτους, το Δημόσιο θα πρέπει να διαθέσει για τη μείωση του δημόσιου χρέους 3,43 δισ. ευρώ.
Τα στοιχεία του εννεαμήνου δείχνουν ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης ξεπέρασε τα 178,877 δισ. ευρώ, ήτοι 117,6% του ΑΕΠ, ποσό που υπερβαίνει τον ετήσιο στόχο που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών κατά 3,438 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ετήσιο στόχο, ο οποίος επαναδιατυπώνεται και στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2004, στο τέλος του 2003 το χρέος θα πρέπει να έχει υποχωρήσει στο 115,3% του ΑΕΠ.
ΧΡ. ΖΙΩΤΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 21/11/2003

ΔΗΜΟΦΙΛΗ