ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ: επεισόδια σχοινοτενών ρήξεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

56576 alavanosΟ Θύμιος Παπανικολάου προσεγγίζει το φαινόμενο Αλαβάνος με γήινα κριτήρια. Αφού διαβάσετε την ανάλυση, σας παραπέμπουμε και εδώ για να δείτε την πραγματική αλήθεια: Αποκάλυψη Σοκ: Από το Σείριο κατάγονται επιφανείς Έλληνες!
            
 
Στο ΡΕΣΑΛΤΟ που κυκλοφορεί αναλύουμε την κρίση κατάρρευσης των «αριστερών» κομμάτων. Ιδιαίτερα καταπιανόμαστε με τους επιθανάτιους σπασμούς του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.
 
            Το διήμερο Πανελλαδικό Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα από τα πολλά επεισόδια, των «επιθανάτιων σπασμών» που θα παιχθούν. Πριν από τις τελειωτικές ρήξεις υπάρχουν πολλοί σπασμοί, ποικίλα επεισόδια σχοινοτενών αντιπαραθέσεων και καιροσκοπικών ελιγμών.
 
            Σε αυτό, λοιπόν, το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια ολομέτωπη επίθεση των Συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΝ.
 
            Το κεντρικό «πολιτικό» επιχείρημα ήταν ο «ηγεμονισμός» του ΣΥΝ. Ένα εξωτερικό πολιτικό-ψυχολογικό σύμπτωμα ανυψώθηκε σε κεντρικό «επιχείρημα». Καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα…
 
            Πιο συγκεκριμένα: Οι στρατηγικές κατευθύνσεις του ΟΛΟΥ (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) οι τακτικές πολιτικές του «όλου και οι συνακόλουθες οργανωτικές του αντιλήψεις (πολιτική και οργάνωση είναι αδιαίρετα) συγκαλύπτονται και μένουν στο απυρόβλητο.   Η «κριτική» εστιάζεται σε ένα εξωτερικό (ψυχολογικό) σύμπτωμα!!!
 
            Όταν παρακάμπτεις και δεν αναδεικνύεις τα ουσιώδη χαρακτηριστικά της πολιτικής σου και μένεις στον «ηγεμονισμό» του «κορμού» (γιατί ο ΣΥΝ είναι ο κορμός αυτού του πολιτικού νεφελώματος), αυτό και μόνο δείχνει ότι είσαι νεκρός πολιτικά και λειτουργείς σαν πολιτικός δικολάβος.
 
            Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι «συνιστώσες» κατάγγειλαν την ηγεσία του ΣΥΝ για «σοσιαλδημοκρατικές αποκλίσεις»!!!
 
            Φαίνεται ότι αυτοί οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απολέσει παντελώς κάθε ίχνος μαρξιστικής σκέψης. Το ίδιο αυτό νεφέλωμα, το ΟΛΟΝ (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) είναι ο ορισμός του σοσιαλδημοκρατικού εκφυλισμού. Η «αιχμή» αυτού του εκφυλισμού είναι το να δέχεσαι και να διεκδικείς ένα κόμμα «συνομοσπονδία φραξιών», αυτό δηλαδή που απαιτούν οι «Συνιστώσες». Το να είσαι «σούπερ μάρκετ», να «απαιτείς» να γίνει το ίδιο και ο ΣΥΝ (ο άξονας περιστροφής σου) και από πάνω να τον καταγγέλλεις για «σοσιαλδημοκρατικές παρεκκλίσεις», αυτό δεν είναι «παρεκκλίσεις», αλλά  παράκρουση σοσιαλδημοκρατικού εκφυλισμού…
 
            Η αιχμή του δόρατος σε αυτή την επίθεση εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΝ από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Αλαβάνος, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ!!!
 
            Ο Αλαβάνος ζήτησε να γίνει το κέντρο των αποφάσεων οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το «ιδεολογικό και πολιτικό «σούπερ μάρκετ».
 
            Ο Αλαβάνος, ως καρικατούρα Βοναπάρτη ήταν φυσικό να αποτύχει να παίξει αυτόν το ρόλο μεταξύ ΣΥΝ και ΑΥΡΙΖΑ. Η βοναπαρτιστικές αντιλήψεις είναι οι πλέον καιροσκοπικές και τυχοδιωκτικές. Τώρα επιδιώκει να παίξει το ρόλο της καρικατούρας του Βοναπάρτη ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και εναντίον του ΣΥΝ που μέχρι χθες ήταν Πρόεδρος.
 
            Το γιατί ο Αλαβάνος δεν μπορεί να γίνει αυθεντικός Βοναπάρτης το αναλύουμε στο άρθρο μας εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3481
 
 
            Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι υπάρχουν δύο κέντρα εξουσίας. Η ηγεσία του ΣΥΝ από τη μια που υπερασπίζεται, έστω, κάποια υπολείμματα των ιστορικών της κεκτημένων, και το αθροιστικό σύνολο «ιδεολογιών» και «χυλών» του ΣΥΡΙΖΑ που ο Αλαβάνος αναλαμβάνει να του δώσει την ηγεσία που από μόνο του δεν μπορεί να αποκτήσει.
 
            Ο Αλαβάνος, τελικά, θα αποδειχτεί πολύ μικρότερος από ό,τι όλοι φανταζόμασταν. Ένα κακέκτυπο βοναπαρτισμού και νοσηρού «ηγεμονισμού», για να μιλήσουμε και εμείς με ψυχολογικούς όρους.
 
            Διαβάστε και άλλες αναλύσεις μας εδώ:
 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3456

ΔΗΜΟΦΙΛΗ