Εκτός από δουλέμπορους, επιδοτούμε και κατά φαντασίαν αγρότες εις βάρος των πραγματικών…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

lavras3
…Ή αλλιώς, το απύθμενο βαρέλι της ΙΜΜ Λαύρας που κανένας λαλίστατος Βλάχος, βερύκιος κλπ δεν έχει τολμήσει να αγγίξει (όπως το πολλαπλάσιο της ΙΜ Πεντέλης). Κόλαφος οι αποκαλύψεις του Antinews, για τις οποίες βέβαια η κυρία Δαμανάκη δεν άκουσε τίποτα εν αντιθέσει με την περικοπή του Γαβροβίντεο!
Για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας που άρχισε το 2003 επι κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και κατά τον ΣΥΝ είναι μεγαλύτερο και από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω, έχουμε γράψει εδώ:
 Πως το δημόσιο δάσος της Σκύρου έγινε ιδιωτικό για το χατίρι της Μεγίστης Λαύρας.
 Γιατί θάφτηκε το σκάνδαλο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στην Σκύρο;
 Διαβάστε τώρα και μια άλλη διάσταση της υπόθεσης που αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Καθημερινή»
 Εκατομμύρια ευρώ από τις αγροτικές επιδοτήσεις διανέμονται σε εταιρείες που δεν έχουν σχέση με την παραγωγή
 Ιερές μονές, συνεταιρισμοί διαχείρισης αγροτικών γαιών και σπανίως συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων, αλλά και κάποιες γνωστές βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των τροφίμων, ποτών και ζωοτροφών λαμβάνουν τις υψηλότερες επιδοτήσεις στην Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά γεωργικά ταμεία, επιδοτήσεις που σε μια μάλιστα περίπτωση ξεπερνούν ακόμη και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, η οποία έλαβε ενισχύσεις 1.242.340 ευρώ.
Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπου βιομηχανίες–κολοσσοί έλαβαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ υπό τη μορφή των γεωργικών ενισχύσεων, στην Ελλάδα ο σχετικός κατάλογος περιλαμβάνει σχετικά λίγες βιομηχανίες, οι οποίες έχουν λάβει ενισχύσεις άνω των 100.000 ευρώ, πολλαπλάσιες, βεβαίως, της μέσης ενίσχυσης που λαμβάνουν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα και είναι της τάξεως των 4.309 ευρώ.
Στην πρώτη θέση του σχετικού καταλόγου βρίσκεται η Κτήμα Πόρτο Καρράς Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία, στη Χαλκιδική, η οποία έλαβε ως ενισχύσεις το ποσό των 730.161,46 ευρώ. Ακολουθεί η ΚΡΕΚΑ Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Κρεάτων στην Καβάλα η οποία έλαβε το ποσό των 343.535,01 ευρώ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η εταιρεία Μ. Κωνσταντινίδου Καπνική Α.Ε. στους Τοξότες Ξάνθης, η οποία έλαβε το ποσό των 238.209,71 ευρώ. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ζωοτεχνική Α.Ε. με έδρα την Καβάλα, η οποία έλαβε ενισχύσεις 168.675,24 ευρώ, στην πέμπτη θέση η Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε. με επιδοτήσεις 152.852 ευρώ, στην έκτη θέση βρίσκεται η εταιρεία Ευστάθιος Τσοκτουρίδης – Παναγιώτης Βασιλειάδης και Σία Ο.Ε. (με έδρα τα Κύρια Δράμας) με το ποσό των 138.979,58 ευρώ και στην έβδομη θέση η εταιρεία Ντούμα Καινοτομική Παραγωγή και Εμπορία Βιολογικών Προϊόντων – Αγροτουριστική Α.Ε. (στο Ελευθεροχώρι Λάρισας) με το ποσό των 126.22,26 ευρώ.
Τον κατάλογο των βιομηχανιών που έχουν λάβει αγροτικές ενισχύσεις άνω των 100.000 ευρώ συμπληρώνει η μεγαλύτερη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα, η Vivartia, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου εμφανίζεται να έχει λάβει ως ενισχύσεις το ποσό των 110.511,03 ευρώ. Ακόμη πιο μακρύς είναι ο κατάλογος των επιχειρήσεων και μάλιστα γνωστών που έχουν λάβει αγροτικές επιδοτήσεις οι οποίες κυμαίνονται από 50.000 έως 100.000 ευρώ.
 Σε ό,τι αφορά, πάντως, τον «εθνικό πρωταθλητή» των αγροτικών επιδοτήσεων, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, για φέτος επιβλήθηκε ποινή διακοπής της επιδότησης. Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μαγνησίας, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα περί των αστρονομικών ποσών των κοινοτικών ενισχύσεων που εισέπραξε η συγκεκριμένη μονή, πραγματοποίησε έλεγχο και διαπίστωσε ότι δεν τηρούνται οι όροι του προγράμματος (μακροχρόνια παύση – αγρανάπαυση γεωργικών εκτάσεων) στο πλαίσιο των οποίων χορηγούνται οι επιδοτήσεις.
…Το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής βοήθειας -περίπου 37,5 δισ. ευρώ- εξακολουθεί να καταλήγει στους αγρότες και στους γαιοκτήμονες… Αν ένα κομμάτι γης έχει διατηρηθεί σε καλή κατάσταση από τον ιδιοκτήτη του και πληροί τα κριτήρια για την προστασία του περιβάλλοντος, δικαιούται επιχορήγησης ακόμα και αν δεν αξιοποιείται για αγροτική παραγωγή. Συνεπώς όσο περισσότερα στρέμματα κατέχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη επιδότηση θα λάβει. Η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, λόγου χάρη έλαβε επιχορήγηση ύψους 473.000 στερλινών για το αγρόκτημα του Σάντριχαμ, το οποίο αποτελεί ιδιωτικό εξοχικό των μοναρχών της χώρας από το 1862. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, επίσης, έλαβε επιδότηση ύψους 507.972 ευρώ για τα αγροκτήματα σιταριού που του ανήκουν στη Γαλλία…
Χορός δισεκατομμυρίων με αγροτικές επιδοτήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ