Η Ρω το θέατρο του νέου "θερμού επεισοδίου";

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νέα Τουρκική μεθόδευση καλλιεργείται με την συνταγή Ιμίων. Τα Τουρκικά κανάλια ως εμπροσθοφυλακή αρχίζουν και καλλιεργούν κλίμα “ανακαλύπτοντας” την Ελληνικη στρατιωτική παρουσία σε νησί 1 τετραγωνικού χιλιομέτρου χωρίς μόνιμους κατοίκους (δείτε το σχετικό βίντεο). Υποβλητική μουσική, αποκλειστικά πλάνα στρατιωτικού φυλακίου όπου υπάρχει και στρατιώτης (αποκλείεται να είναι γόνος Κολωνακίου).
Η συγκεκριμένη νησίδα πιθανότατα θα αποτελέσει την αφορμή με το σκεπτικό της παραβίασης του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος στο Αιγαίο (ως προς τους διεθνείς οργανισμούς) και ως κατειλημμένο Τουρκικό έδαφος (για εσωτερική κατανάλωση). Η στόχευση είναι σαφής και θα εγείρει την απαίτηση άμεσης απόσυρσης του Ελληνικού αγήματος από το νησάκι, όπως και της σημαίας.
Η έλλειψη οποιουδήποτε οικονομικού ενδιαφέροντος αλλά και αμάχων εγγυάται την ανυπαρξία διεθνών αντιδράσεων και την πολιτική “ίσων αποστάσεων” όπως ακριβώς με τα Ίμια. Το θέμα όμως είναι βαθύτερο εάν η Ελλάδα εξαναγκαστεί για πρώτη φορά να αποσύρει στρατιωτική δύναμη από Ελληνικό έδαφος.
Αντιλαμβάνεστε τη σημασία που είχε η παρουσία έστω και ενός ανθρώπου, της Κυράς στο νησί. Καταλαβαίνετε πως ακόμη και ένας αποφασισμένος άνθρωπος μπορεί να αναχαιτίσει έναν ολόκληρο ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό.
Το θέμα είναι πολύπλοκο και με πολιτικές προεκτάσεις και θα το αναλύσουμε στη συνέχεια με νέες πληροφορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ