Τα διαμάντια (του εκσυγχρονισμού) είναι παντοτινά;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kalousisΜε τις τελευταίες εξελίξεις της συμμορίας των 16 και όλου του εκσυγχρονιστικού παρακράτους που διέλυσε οικονομία και κοινωνία, λησμονήσαμε να σχολιάσουμε την αποφυλάκιση του τρισμέγιστου Καλούση, του ανθρώπου με τη μεζούρα (μετρημένου εννοούμε). Δε μπορούμε λοιπόν να μηδενίζουμε την προσφορά ενός λειτουργού της δικαιοσύνης για καμμιά δεκαριά παραπτώματα, όταν αυτός ο άνθρωπος έθεσε τις βάσεις για τη Νέα Διακυβέρνηση που θα σώσει τον τόπο από την ανομία. Εξηγούμαστε:
Ο Γιώργος Σεφερτζής φέρεται ως στενός σύμβουλος επικοινωνίας του ΓΑΠ, κατά πολλούς μάλιστα είναι ο άνθρωπος που συντόνισε την εσωκομματική του τακτική και έριξε τον Ε. Βενιζέλο στο καναβάτσο. Θεωρείται ως ο γκουρού των exit poll αλλά και της κοινωνικής ανάλυσης πολιτικών ρευμάτων. Αυτό το διαμάντι λοιπόν, θα το έτρωγαν της φυλακής τα σίδερα εάν δεν βρισκόταν ο εξαίρετος (πλην αδικημένος λειτουργός Καλούσης) για να τον αποφυλακίσει. Σας παραθέτουμε το άγνωστο αυτό κατόρθωμα με τις πληροφορίες του κορυφαίου μελετητή – αναλυτή – Αδαμαντωρύχου Ζορρό:

Για τον διαπρεπή επικοινωνιολόγο κ. Σεφερτζή

sefertzh
Αναμφίβολα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση (ΠΑΣΟΚ, σύμβουλος ΓΑΠ)
Ας θυμηθούμε τι έγραφε ο Ριζοσπάστης (27 Ιουλίου 2000)
rizos
Προφυλακίστηκε ο πρώην γ. γ. Νέας Γενιάς, Γ. Σεφερτζής
Κατηγορείται ότι πούλησε σε επενδυτές ανύπαρκτες μετοχές
Ο 47χρονος επικοινωνιολόγος και πρώην γενικός γραμματέας της Νέας Γενιάς, Γιώργος Σεφερτζής, προφυλακίστηκε για κομπίνα που ξεπέρασε τα 77.000.000 δραχμές, πουλώντας ανύπαρκτες μετοχές σε επενδυτές.
Η υπόθεση με το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (στις πρόσφατες εκλογές της 9ης του Απρίλη ήταν υπεύθυνος των «Exit Poll» στην ΕΤ-1), καθώς και οι καταγγελίες για τις αμαρτωλές δραστηριότητες της «ΔΕΚΑ ΑΕ» στο Χρηματιστήριο, έχουν θορυβήσει τη Χαριλάου Τρικούπη.
Ο Γ. Σεφερτζής οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Ι. Καραΐσκου και του 23ου τακτικού ανακριτή Λ. Καλούση για το αδίκημα της απάτης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, της ηθικής αυτουργίας (σε βαθμό κακουργήματος) και για σωρεία πλημμελημάτων. Αντίθετα, οι δύο συγκατηγορούμενοί του Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους.
Η ιστορία ξεκίνησε τον Ιούλη του 1995, όταν ο Γ. Σεφερτζής…

…ως κύριος μέτοχος της εταιρίας ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ ΑΒΕΕ, στην οποία κατείχε το 42% των μετοχών που ερμηνευόταν με 2.200.000 τίτλους στην κατοχή του, με τη βοήθεια των συγκατηγορούμενών του Π. Καζάζη και Γ. Ζέρη εμπορευόταν τις ανύπαρκτες μετοχές. Η εταιρία ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ είναι πολυμμετοχική και είχε έδρα τη Μεταμόρφωση Αττικής.

το ξέρετε βέβαια ότι η φωτό δεν είναι άσχετη με το θέμα
το ξέρετε βέβαια ότι η φωτό δεν είναι άσχετη με το θέμα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Γ. Σεφερτζής έδρασε ως εξής: Με την ιδιότητα του προέδρου της ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ, η οποία είχε εισαχθεί στο ΧΑΑ από το 1969, συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του διοικητικού συμβουλίου στις 28 Ιούλη του 1995. Παράλληλα, ανακοίνωσε στη συνέλευση ότι μια λιβεριανή ναυτιλιακή εταιρία με την επωνυμία «My flower Maritime SA» είχε αγοράσει από τον ίδιο το πακέτο των 2.200.000 μετοχών προς 300 δραχμές την κάθε μία.
Ωστόσο, τις μετοχές αυτές ο Γ. Σεφερτζής τις είχε πουλήσει σε επενδυτές από το Μάρτη μέχρι τον Ιούνη του 1995, βλάπτοντας τα συμφέροντα της εταιρίας προς ίδιον όφελος. Στη συνέλευση εκείνη ο 47χρονος επικοινωνιολόγος εμφάνισε τους συγκατηγορούμενούς του Π. Καζάζη και Γ. Ζέρη ως εκπροσώπους της λιβεριανής εταιρίας και δήθεν κατόχους του 42% του μετοχικού κεφαλαίου. Βέβαια, η λιβεριανή εταιρία «My flower Maritime SA», ήταν φάντασμα, αφού δεν υπήρξε ποτέ. Στην ίδια συνέλευση πέτυχε την παραίτηση του ΔΣ της ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ και ορίστηκαν στο νέο διοικητικό συμβούλιο οι Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης και άλλα δύο άτομα του περιβάλλοντός του, με στόχο να πετύχει τα σχέδιά του.
Τέλος, οι Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης με διάφορους τρόπους πέτυχαν να εκταμιεύσουν παράνομα διάφορα ποσά από την εταιρία ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ.

Ποιος διέταξε την αποφυλάκιση Σεφερτζή; Η επική επέμβαση του Ευ. Καλούση

kalousis
sefertzh
Κι αυτό θα σας το “αποκαλύψουμε” μέσω του Ριζοσπάστη γιατί μας έπιασαν τα σοσιαλιστικά μας. Λοιπόν, τον κ. Σεφερτζή αρχικά τον έβγαλε έξω ο σπουδαίος δικαστικός κ. Καλούσης! Ο κ. Σεφερτζής παρέμεινε έξω επειδή σίγουρα και δίχως καμία αμφιβολία κατηγορείτο άδικα και ήταν αθώος. Η κακοβουλία των φαντασιόπληκτων και των δεξιών που έλεγαν ανυπόστατα πράγματα για εκείνη την υπόθεση κατέπεσε. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θριάμβευσε.
Διαβάστε το Ριζοσπαστικό άρθρο εδώ:
Ελεύθερος με όρους ο Σεφερτζής
Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Γ. Σεφερτζής, επικοινωνιολόγος και πρώην γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, με διαταγή του 23ου ανακριτή Ε. Καλούση.
Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Γ. Σεφερτζή είναι…

…η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, θα πρέπει να εμφανίζεται στον ανακριτή μια φορά το μήνα και να καταβάλει το ποσό των 10 εκατ. δραχμών.
Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ανακριτής πριν λίγες μέρες είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης του Γ. Σεφερτζή, ενώ τώρα άλλαξε γνώμη. Παράλληλα, και ο εισαγγελέας προφυλακίσεων Γ. Καραΐσκος σε αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της προφυλάκισης, γιατί θεωρεί ότι είναι επικίνδυνος για τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.
Ο πρώην γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς κατηγορείται για διασπάθιση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ», ύψους 77 εκατομμυρίων δραχμών.
σχόλιο zorro: Εκείνος ο εισαγγελέας προφυλακίσεων είχε λανθασμένη άποψη για τον διάσημο επικοινωνιολόγο. Θα χάναμε και εμείς και ο ΓΑΠ τόσο ωραίες αναλύσεις για τα πολιτικά μας θέματα αν έμενε μέσα. Είδες διορατικότητα ο κ. Καλούσης; Έκανε ένα λαθάκι και τον προφυλάκισε αλλά επανόρθωσε άμεσα.

Για να καταλάβετε τι θα χάναμε (εκτός από τη διατήρηση του ΓΑΠ στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ), διαβάστε απόσπασμα ανάλυσης του κυρίου Σεφερτζή από την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” όπου αναλύει το φαινόμενο ανόδου της ακροδεξιάς:

Μόνον η ανοησία τους και η πιθανή αναλγησία τους μπροστά στην οικονομική
ανασφάλεια, την αξιακή αγωνία και τον κοινωνικό βιασμό στρωμάτων με
αποσταθεροποιημένες αναφορές από το προκλητικό life style μπορεί να
μετατρέψει ένα παιδί κομματικών σωλήνων σε απελπισμένο πολίτη με ακροδεξιά
συνείδηση.
Μία τερατογένεση που δεν μπορεί βέβαια να αποκλεισθεί σε μια περίοδο
διαρκώς αυξανόμενου στρεσαρίσματος του κοινωνικού σώματος εξαιτίας των
πιέσεων που ασκεί τόσο η παγκοσμιοποίηση της αγοράς όσο και η
περιθωριοποίηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Ο Γιώργος Σεφερτζής είναι Πολιτικός επιστήμονας – αναλυτής
ΤΑ ΝΕΑ , 16-10-2002 , Σελ.: N09

Κωδικός άρθρου: A17466N094

Ανατρίχιασα ολόκληρη διαβάζοντας αυτό το άρθρο… Ένιωσα ότι ο Χίτλερ αναστήθηκε και έρχεται κατά πάνω μου. Μετά συνήλθα και διαπίστωσα ότι κάποιοι άλλοι μου τα τρώνε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ