Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Ούτε κουβέντα περί Χάγης οι νεότουρκοι των Αθηνών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Zorro-gr

dora
Ύβρις. Ενώ τεκμηριώθηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας τα εγκλήματα πολέμου των Τούρκων στην Κύπρο, οι νεότουρκοι των Αθηνών με επικεφαλής την εφιαλτική Ντόρα δεν κάνουν ούτε κιχ περί Χάγης. Σε οποιαδήποτε άλλη πατρίδα θα είχαν πάρει φωτιά τα νομικά γραφεία του όποιου υπ Εξ.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για τις αποκαλύψεις σχετικά με την ταυτοποίηση των λειψάνων Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων που βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρας (απίθανο επίθετο) είπε:
«Οι αποκαλύψεις αυτές, καθώς και οι πληροφορίες για την δολοφονία της οικογένειας των Ελληνοκυπρίων στη Λάπηθο, επιβεβαιώνουν τα εγκλήματα και την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Επιτέλους, πρέπει να εφαρμοσθούν…

…πλήρως οι σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καλούν την Τουρκία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη διαλεύκανση όλων των περιπτώσεων αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή. Πρέπει να μπει τέλος στην αγωνία που βιώνουν καθημερινά οι οικογένειες των αγνοουμένων εδώ και 35 χρόνια.
Όπως απέδειξε και η συγκεκριμένη περίπτωση το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα αυτό. Πρέπει να διασφαλίσουμε την επίτευξη της ανθρωπιστικής αποστολής της Επιτροπής και τη συνέχιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας της».
σχόλιο zorro: οι πάσης φύσης νενέκοι και νεότουρκοι τάχαμου νοιάζονται για την “αγωνία” των οικογενειών. Λες και έπραξαν κάτι τα τελευταία 35 χρόνια. Για τα εθνικά δίκαια δεν λένε λέξη. Ο λόγος είναι ότι έτσι έρχεται στη συζήτηση η Χάγη και θα στεναχωρηθεί η μητέρα πατρίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ