Τριλογία για Νόμπελ από μία Ελλάδα που ανθίσταται πάλι στην βαρβαρότητα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20160131111200ΜΕ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΛΑΓΜΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΕΘΗΚΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ.
Η 85χρονη γιαγιά από τη Συκαμνιά, ο 40χρονος ψαράς Στ. Βαλιαμός και η Σ. Σάραντον, προτείνονται για Νόμπελ Ειρήνης με επίσημη πρόταση από την Ακαδημία Αθηνών στην Ακαδημία Νόμπελ.
Μετά από κινητοποίηση των ανώτατων κλιμακίων της πολιτικής ηγεσίας που τεχνηέντως κρύβουν οι νταβατζήδες, νομίζοντας ότι οι άνθρωποι ειναι αντικείμενο προς εκμετάλλευση, σαν τα σκουπίδια που ορέγονται οι μεγαλοεργολάβοι.
Κάποια στιγμή θα αποκαλύψουμε όλο το παρασκήνιο αυτής της ιστορικής πρωτοβουλίας που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει ξυπνήσει και σκορπίζει φως στα πέρατα της Γης.
Από κατασυκοφαντημένοι οσφυοκάμπτες γίναμε πάλι Έλληνες με σημαία το δίκαιο και τις αξίες μας που τριβελίζουν τους μισάνθρωπους εξουσιαστές εντός και εκτός Ελλάδας.
Τρεις εμβληματικές μορφές του εθελοντικού κινήματος των πολιτών που λειτούργησαν στο Αιγαίο υπερασπίζοντας το δικαίωμα των προσφύγων στη ζωή, προτείνουν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης κορυφαίοι παράγοντες της επιστημονικής ζωής της Ελλάδας και της κοινωνίας.

Συγκεκριμένα τις υποψηφιότητες προτείνουν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός, ο Γεώργιος Πετράκος Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και μέλος του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων, ο καθηγητής και Κοσμήτορας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Χριστόδουλος Γιαλουρίδης και τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

20160131111203Με επιστολή τους που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα αποσταλεί τις επόμενες ώρες στην Επιτροπή του βραβείου Νόμπελ προτείνονται δυο Έλληνες εθελοντές που με τις πράξεις τους που έγιναν γνωστές σημάδεψαν την παγκόσμια κοινότητα για το δράμα της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης. Η 85χρονη γιαγιά της Συκαμνιάς Αιμιλία Καμβύση και ο 40χρονος ψαράς Στρατής Βαλιαμός. Στο πρόσωπο τους ζητείται να τιμηθούν όλοι ο Έλληνες εθελοντές κάτοικοι του Αιγαίου.

Μαζί τους και μια ξένη εθελόντρια και ακτιβίστρια, η γνωστή ηθοποιός Σούζαν Σάραντον που ταξίδεψε και έδρασε στη Λέσβο ανακουφίζοντας με τη δράση της τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών. Στο πρόσωπο της τιμώνται όλοι οι ξένοι εθελοντές που έπραξαν ανάλογα σε όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Όπως έγινε γνωστό, το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το μεγάλο βραβείο θα δοθεί για την ενίσχυση δομών υγείας στα νησιά του Αιγαίου ενώ το σύνολο των αναμνηστικών διπλωμάτων που θα το συνοδεύουν θα εκτίθενται στο Μουσείο της Ακρόπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ