Ρευστό το πολιτικό σκηνικό. Εσωκομματικά παιχνίδια με τις πρόωρες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

proto thema siemens doraΆκρως απογοητευμένη φαινόταν η ΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση της με τον Πρωθυπουργό. Πιθανόν να ζήτησε κάποιες δεσμεύσεις στον επερχόμενο ανασχηματισμό που όμως δεν τις πήρε.
Από την άλλη η δήλωση του Αντώναρου ότι δεν θα επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ να έχει τη χώρα όμηρο με την εκλογολογία αφήνει ανοιχτό το σκηνικό έκπληξης.
Το περιβάλλον της Κυρίας Μπακογιάννη όμως φαίνεται ότι επιζητεί μια τέτοια εξέλιξη αφού αυτό διαρρέουν προς πάσα κατεύθυνση και είναι δεδομένο ότι η επερχόμενη ήττα της Νέας Δημοκρατίας θα της δώσει εκ νέου αέρα διαδόχου. Ο χρόνος άλλωστε μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις και ανατροπές που δεν θα ήθελε επί του παρόντος η ΥΠΕΞ. Μια εκλογική ήττα θα της έδινε το επιχείρημα που ζητά για να εγείρει θέμα αλλαγής.
Υπάρχουν όμως στοιχεία στη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού που δείχνουν ότι είναι σε στάση αναμονής, όχι τόσο για να αποδώσουν επικοινωνιακά οι όποιες κυβερνητικές ενέργειες όσο γιατί αναμένει κάποιες εξελίξεις από Siemens μεριά.
Οι φήμες λένε πως ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να έρθει σε οριστική ρήξη με την ΥΠΕΞ χωρίς όμως να προκαλέσει την ΚΟ της ΝΔ ή να δημιουργήσει ρήγματα στην εκλογική βάση. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με κάποιες αποκαλύψεις από την πλευρά Χριστοφοράκου και όχι απαραίτητα απ’ ευθείας για την ΥΠΕΞ.
Άλλωστε η εικόνα και η δημοφιλία της κυρίας Μπακογιάννη έχει τρωθεί σε μεγάλο βαθμό γεγονός όμως που ούτε η ίδια δείχνει να αντιλαμβάνεται. Ακόμα και παραδοσιακοί “Μητσοτακικοί” βουλευτές τηρούν πλέον αποστάσεις ακόμα και σε ιδιωτικές συνομιλίες, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ένα δείπνο που υπήρχε στα σκαριά ακυρώθηκε λόγω απροθυμίας των προσκεκλημένων.
Εάν πάντως υπάρξει κάποια νέα αποκάλυψη για εμπλοκή στο θέμα Siemens, θεωρείται σίγουρο ότι ο Καραμανλής θα προβεί σε σαρωτικό ανασχηματισμό και προκήρυξη εκλογών με ξεκαθαρισμένο το εσωκομματικό τοπίο. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ