Η ανάταξη του αγροτικού τομέα θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Μαγια

Μπορεί ο Γ. Κατρούγκαλος, να χαρακτηρίζει φαντασιώσεις τα σενάρια περί απομάκρυνσής του και το Μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύει πως δεν τίθεται θέμα με τον υπουργό, όμως ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί εάν οι δανειστές επιμείνουν στις παράλογες αξιώσεις τους. Δηλαδή, στην δωδέκατη κατά σειρά περικοπή των συντάξεων.

Αυτή τη στιγμή το επίμαχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης τελεί υπό απόσυρση. Και ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος, που επί της ουσίας, βγάζει ηλίθιους ή τρελούς εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν βγει στους δρόμους και εκατομμύρια πολίτες που βράζουν άναυδοι σε όλη τη χώρα, διαβεβαιώνει ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τη «μεταρρύθμιση» του Ασφαλιστικού θα έχει «αίσιο τέλος»!…

Δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν. Ή ότι δεν έχει επίγνωση του δραματικού αδιεξόδου, στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις, ή ότι παίζει με επικοινωνιακές χαζοχαρουμενιές, προκειμένου να κερδίσει χρόνο, μπας και οι δανειστές επιδείξουν διάθεση πολιτικής ευελιξίας και συνεπώς μη ρήξης, ώστε να επιτευχθεί ένας «έντιμος συμβιβασμός»…

Πάντως, εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα το τελευταίο που απασχολεί είναι η κατάληξη του, Κνίτικης καταγωγής, υπουργού.

Το κυβερνητικό επιτελείο αναζητά, επειγόντως, διέξοδο από τον ασφυκτικό κλοιό που έχουν δημιουργήσει τα μπλόκα των αγροτών στις εθνικές οδούς. Ήδη, στην κυβερνητική ατζέντα ανασύρεται σταδιακά το plan B, που περιλαμβάνει τη στοχευμένη μείωση των επικουρικών και, ενδεχομένως, και κάποιων υψηλών κύριων συντάξεων, την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα, λεγόμενα, υψηλά εισοδήματα και των παράλληλων -οριακών έστω- βελτιώσεων στο ασφαλιστικό αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών. Παράλληλα, στο κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζουν και μια σειρά από άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών, τα οποία ουσιαστικά θα αποτελέσουν και τον μοχλό για την έναρξη του διαλόγου.

Τα κυβερνητικά μέτρα είναι αναγκαίο να περιέχουν στοιχεία στρατηγικής ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα με αναβάθμιση των καλλιεργειών, πτώση του κόστους, ισχυρούς συνεταιρισμούς και παροχή δωρεάν επιστημονικής γνώσης από τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα.

Σήμερα, ο αγροτικός κόσμος ίσως να μην ήταν στα μπλόκα, εάν δίπλα στην μνημονιακή υποχρέωση για τη «μεταρρύθμιση» του Ασφαλιστικού είχε κατατεθεί και το σχέδιο ανάταξης του πρωτογενή τομέα.

Ας θυμίσουμε στους κυβερνώντες τι έλεγαν όταν διεκδικούσαν τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουμε μια γεωργική παραγωγή ορθολογικά οργανωμένη, που θα σέβεται τους φυσικούς πόρους, θα προστατεύει τη βιοποικιλότητα, θα παράγει ποιοτικά προϊόντα που θα αλλάζουν τα πρότυπα κατανάλωσης και διατροφής, ενώ θα ενθαρρύνει τις ελεύθερες συλλογικές μορφές παραγωγής (συνεταιρισμοί), θα συνδέει την αγροτική παραγωγή με την έρευνα και παράλληλα θα συγκρατεί τον κόσμο, ιδίως τους νέους, στον τόπο τους, προωθώντας μια νέα ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο και στην περιφέρεια. Προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης κατά περιοχές, αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση, την εμπορία, την υποδομή της διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, ουσιαστική στήριξη των νέων αγροτών».

Πολλά απ΄ αυτά, που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, θα έπρεπε, ήδη, να έχουν γίνει από μια Αριστερή κυβέρνηση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ