Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Καλλιτεχνική δράση για τα δάση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC+%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82

Μετά την τελευταία ολοκληρωτική καταστροφή του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας στη Βορειοανατολική Αττική το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Ψωμιού Βαρνάβα παίρνουν την πρωτοβουλία να κάνουν έκκληση στους ήδη ευαισθητοποιημένους καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού να βοηθήσουν έμπρακτα στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Όλοι τους καλούνται να προσφέρουν δωρεάν έργα για την παραπάνω προσπάθεια. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί καλλιτέχνες, και έχουν σταλεί έργα από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, το Καναδά και τις ΗΠΑ.

Τα έργα θα συγκεντρωθούν έως το Νοέμβριο του 2009, ενώ το Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς θα πραγματοποιηθεί έκθεση στους χώρους των δύο μουσείων. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν αποκλειστικά για αναδάσωση με τη βοήθεια επιστημόνων σε συγκεκριμένο χώρο που αυτοί θα καθορίσουν.

Ήδη τα τρία τελευταία χρόνια μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των δύο μουσείων αφορούν την περιβαλλοντική αγωγή και την ευαισθητοποίηση των μαθητών του Νομού Αττικής, ενώ ταυτόχρονα έχουν διατεθεί δωρεάν στους πολίτες περισσότερα από 3000 δέντρα και φυτά. Ακόμη, το δίκτυο εθελοντών των δύο μουσείων από τη δημιουργία του ως σήμερα έχει καθαρίσει ρέματα και ακτές της Αττικής.

Τα έργα στέλνονται στη διεύθυνση: ΤΘ66, Μαραθώνας 19007, Αττική, υπ όψιν κας. Μ. Μαράτου. Θα πρέπει να συνοδεύονται με τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού τους και όσες πληροφορίες επιθυμούν να γνωστοποιούνται κατά την προβολή των έργων.

Για την ενημέρωση του κοινού και όσων ενδιαφέρονται μπορείτε να πάρετε πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.attikasos.blogspot.com , www.ilmb.grhttp://www.ilmb.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Μάνια Μαράτου στο τηλ 6974598242. – στο Πέτρο Κατσίκη στο τηλ. 6937822962

ΔΗΜΟΦΙΛΗ